Volvo представи новия XC60

0703
2017

Volvo представи новия SUV ХС60. Дългоочакваната премиера се състоя днес (7 март) на автомобилното изложение в Женева. Новият автомобил ще замести настоящия ХС60, който 9 години след премиерата си се превърна в бестселър в премиум сегмента на средните SUV-автомобили в Европа с близо 1 млн. продажби.

Volvo ХС60 разчита на върхови технологии за безопасност. Системата за автоматично спиране City Safety сега е допълнена с автоматично подпомагане на управлението Steer Assist. Новата система за сигурност Oncoming Lane Mitigation включва автоматично завиване на волана, за да се избегне челен сблъсък, а Blind Spot Indication System (BLIS) – система за засичане на потенциална опасност в мъртвата зона на автомобила, активира автоматичното завиване, когато има риск при навлизане в насрещното платно на движение.

Pilot Assist, системата на Volvo за полуавтономно шофиране, която контролира завиването, ускорението и спирането на автомобила при движение по пътища с маркировка и при скорост до 130 км/ч, сега е налична като опция в новото ХС60.

Богата гама мощни, но екологични двигатели

Volvo XC60 се предлага във вариант T8 Twin Engine – като бензинов Plug-in хибрид двигател, с 407 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди. Новото ХС60 дебютира също с D4 дизелов двигател с мощност 190 к.с. и D5 с PowerPulse технология и 235 к.с.. Клиентите ще могат да избират също Т5 бензинов двигател с 254 к.с., както и Т6 с турбокомпресор и механичен компресор, с 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Но екологичните показатели на новото Volvo XC60 не са само под капака му. Системата за пречистване – CleanZone, филтрира вредните частици, които замърсяват въздуха отвън, за да внесе в купето на автомобила чист, по скандинавски свеж, въздух. В новото ХС60 са подобрени инфотейнмънт системата Sensus, както и приложението Volvo on Call. CarPlay и Android Auto предлагат смартфон интеграция в автомобила, както в серията 90 на Volvo. Производството на новото XC60 започва в средата на април 2017 в шведския завод в Торсланда.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин