Volkswagen Trinity може би ще е електрически Passat

0503
2021

Volkswagen обяви за 2026 г. пускането на електрически седан, както и това, че променя начина си на създаване на автомобили

Volkswagen пусна тъйзър на електрически седан, който ще се появи на пазара през 2026 г. С „Trinity“ новата платформа MEB получава първия си ъпдейт и в бъдещия седан модел ще поставя „мащаби за пробег, скорост на зареждане и дигитализация“. Информацията до този момент.

От 2026 г. във Волфсбург от конвейера ще слиза нов електрически седан. Освен за кратки времена за зареждане, според Volkswagen автомобилът ще е готов и за автономно управление от ниво 4.  По този начин ще се гарантира достъпа на възможно повече хора до подобна техника, казват от VW. Същевременно концернът смята да преосмисли начина си на създаване и производство на автомобили. Бъдещите автомобили на концерна ще се появяват в хода на процеса в значително по-малък брой варианти. Това означава, че базовото оборудване ще включва почти всички екстри, които ще бъдат активирани впоследствие.

Volkswagen възнамерява да предлага повече услуги

Темата за дигитализацията играе важна роля при проекта Trinity. По тази причина VW ще предлага допълнителни базирани на данни бизнес-модели. Сред тях са услуги за зареждане и енергийни услуги. Така в известен смисъл Volkswagen ще премине от чист автомобилен производител към фирма за предлагане и  на услуги.

Още по темата