Volkswagen Touareg R дебютира в Женева с 462 конски сили

2502
2020

През 2020 Volkswagen залага на интензивна хибридна офанзива: със световната премиера на новия Touareg R по време на изложението в Женева (5-12 март 2020) сега топмодификацията в гамата на SUV-a получава задвижване от типа „plug-in хибрид“. Генериращият 462 конски сили Touareg R предлага иновативна симбиоза от мощна тяга и икономия на гориво благодарение на електрификация.

При достатъчен заряд на батерията новият SUV потегля винаги на ток в режим E-Mode, т.е. без да отделя никакви вредни емисии. Изцяло на електрическа енергия машината може да се движи със скорост до 140 км/ч – след това задължително се включва турбобензиновият V6 TSI-двигател. Посредством специално меню в инфоразвлекателната система водачът може да контролира зареждането на батерията. Така например е възможно след дълго пътуване да запазите електрическия заряд – и щом влезете в града да не генерирате вредни емисии.

Задвижващата система на Touareg R се състои от турбодвигател V6 с работен обем 2995 куб.см (250 кВт/340 к.с.), електромотор (100 кВт/136 к.с.) и интегрирана в пода на багажника литиево-йонна батерия с капацитет 14,1 кВтч. За предаването на мощността се грижи 8-степенна автоматична трансмисия, а задвижването е 4х4. Благодарение на потентната (700 Нм) хибридна система и на четирите задвижващи колела Touareg R уверено тегли ремаркета с тегло до 3,5 т.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин