Volkswagen T3 с V8 от Audi: страшилище за Porsche-та

0507
2021

Няма друг модел, който хем да бъде толкова култов, хем практичен като Volkswagen T3. Последният Bulli с разположен отзад двигател обаче никога не се е славил с бързина. В ръцете на най-големите си фенове като например T3 Society в Северна Германия моделът oбаче еволюира в истински снаряд за тамошните аутобани… на който можете да натоварите и десетки торби цимент.

В момента в eBay се продава бордова версия на Т3, преработена от специализирания сервиз T3 Dezent. Най-интересното от тунинг проекта е в задната част: 4,2-литров V8 от Audi с могъщите 310 конски сили. За да бъде монтиран агрегатът, се е наложило рамата да бъде усилена. Поставени са също спирачки, кормилна уредба и автоматична трансмисия от Audi.

„Осмакът“ от Audi е монтиран под каросерията. Специалистите на T3-Dezent са усилили рамата.

Според данните в обявата „товарачът“ бил само на 89 000 км, а Audi-то донор – на 235 058. Затова преди поставянето двигателят и скоростната кутия са били ремонтирани, а компонентите по окачването – сменени. Освен това V8-камиончето глези с кожени седалки, серво на волана, електрически стъклоповдигачи и теглич. Според данните в обявата машината била в топсъстояние – и снимките ни карат да вярваме в това. Ако искате шантавия T3, ще трябва да се разделите с 39 880 евро (ок. 80 000 лева). И срещу тях ще получите не просто интересна машина, а автомобил, в който е вложена истинска страст.

Отвътре V8-камиончето примамва с кожени седалки и аудиосистема.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин