Volkswagen T-Roc: oсвежен и по-зрял (TECT)

0707
2022

След фейслифта си Volkswagen T-Roc вече разполага с по-благороден кокпит и по-модерни асистиращи системи

Сексапилна визия, мощен задвижващ агрегат, висока позиция на седене и компактни за града размери: с всички тези предпоставки Volkswagen T-Roc е призван да върви по стъпките на Golf, но в SUV-изирания напоследък автомобилен свят. Наскоро моделът беше обновен – като освежената предница вече разполага с по-малко хоризонтални ламели, а опционално може да получи и осветена лайстна между фаровете. Сред новостите при рестилизацията са също и променените брони, които се различават в зависимост от линиите на оборудване. От Volkswagen заслужават похвала, тъй като в интериора са използвани по-качествени материали (повърхността на арматурното табло вече е с пяна), а водачът и пътникът до него нямат допир с твърда пластмаса. В кокпита са запазени много на брой физически превключватели, но панелът на климатика се управлява посредством тъчслайдери – подобно на други модели на марката. С други думи, дигитализацията не е в прекалено големи размери, така че човек се ориентира лесно при боравене с кокпита.

По-малко бутони, повече дигитализация: дигиталният кокпит вече е сериен, а климатикът се управлява с тъчпанел

Ние тествахме най-потентната модификация на модела преди R – 2.0 TSI 4MOTION DSG със 190 к.с. и 320 Нм (от 61 440 лв.). При нея няма да страдате от липса на динамика, но трябва да очаквате среден разход около 8 л/100 км.

T-Roc предлага множество усъвършенствани асистиращи системи като IQ.DRIVE (с Travel Assist и асистент за смяна на лентата) и превантивен круиз контрол, които намаляват умората върху водача. На моменти обаче по родните пътища T-Roc се объркваше и „възприемаше“ знаците така, сякаш допълнителни указателни табели (напр. само при сняг) не съществуват – и намаляваше скоростта без необходимост. Освен това би било добре асистентът за спазване на лентата да може да се изключва и тази настройка да бъде запаметявана и след спиране на двигателя, особено ако често шофирате по пътища, на които се налага да избягвате много дупки.

Ако искате задните LED светлини с динамични мигачи, ще трябва да поръчате матричните LED фарове „IQ.Light“ (от 1398 лв.)

ИЗВОД

При обновяването си T-Roc е запазил ключовите си предимства като просторно купе и добро пътно поведение. Благодарение на по-качествените материали моделът създава по-приятно усещане в по-дигитализирания кокпит – и това ще му помогне в битката срещу конкуренцията.

Още по темата