Volkswagen T-Roc: най-практичният кабриолет

0207
2021

С отворен или със затворен покрив, при ежедневните пътувания от дома до работното място или до детската градина и обратно, в пътешествията през почивните дни с мотоциклетите в ремаркето или пък с караваната – вместо ограничения, T-Roc Cabriolet предлага много нови и разнообразни възможности. Ние се отправихме на къмпинг на морския бряг и се забавлявахме по завоите в планината Харц, а кросоувър моделът се оказа идеалното решение за всяка ситуация.

Лято, слънце, свобода – Cabriolet!

Въпреки че тази година топлите дни изглежда позакъсняха малко повече от обичайното, времето на кабриолетите най-накрая дойде! Добре известно е, че хората, предпочитащи да пътуват под открито небе са ценители, но кабриолетите нерядко изискват някои компромиси.

За щастие, ограниченията при T-Roc Cabriolet съвсем не са много. Кросоувър моделът предлага висока позиция на седалките, богата гама от функции и възможности за дигитални и онлайн услуги, озвучителна система BeatsAudio™ с мощност 400 W и ходова част, чието оптимално съчетание от комфорт и динамика превръща всяко пътуване в ненадминато удоволствие – особено по изпълнени със завои отсечки като тези в планината Харц. Ритмичното електронно звучене на „Instant Crush“ на Daft Punk се слива забележително с  въздействието на впечатляващата планинска панорама и пъргавото управление на T-Roc Cabriolet.

Изглежда планинският регион все още е във фазата на пролетното пробуждане – слънчевите лъчи и дъждовните капки се редуват на 30-минутни интервали в съвместните си усилия да прогонят и последните следи от студа по планинските склонове. Добре, че имаме на разположение мекия сгъваем покрив, който може бързо да се отвори или затвори в движение и да осигури необходимите за свободно пътуване под открито небе предпоставки по отношение на удоволствието и комфорта.

В момента на прекия и естествен източник на витамин D пречат само няколко купести облака. Налице са перфектни условия, за да се насладим на маршрута през романтичната долина Окер с отворен покрив и да оставим прохладния ветрец да си играе с косата ни.

Целта е самото пътешествие

Подминавайки живописните Орлова скала (Adlerklippe) и Годежния остров (Verlobungsinsel), накрая стигаме до брега на язовир Oкер, който се използва като хранилище за питейна вода, ограничено откъм долината със 75-метровата основна язовирна стена. Тук на човек му се струва, че може да докосне небесата с ръка, въздухът е удивително свеж, а мотоциклетът в огледалата за обратно виждане изглежда сякаш още по-близо…

Какъв мотоциклет в огледалата ли? Докато пътувам по брега на язовира и правата като конец отсечка на моста Вайсвасер накрая, погледите, които хвърлям назад стават все по-чести, а вълнението нараства. Работата е там, че въпреки че въобще не се отразява на динамиката на шофиране, зад нас през цялото време са ремаркето „Desert Sled” и каченият върху него Ducati Scrambler. При двуколесната машина изживяването в завоите естествено е още по-интензивно , така че не ми остава нищо друго, освен да сваля ремаркето, да разтоваря мотоциклета и да дам газ!

На море с каравана

Смяна на обстановката… На следващия ден се намираме на шеметна височина с гледка към пристанището в Хамбург – най-голямото морско пристанище в Германия. Мостът Кьолбранд отдавна е една от забележителностите на града и в случая изпълнява идеално ролята на внушителен мизансцен. С въжетата, на които е окачен моста е свързан един интересен и забавен факт – от десетилетия те използват амортисьори на Volkswagen, за да погасяват и компенсират трептенията, предизвикани от поривите на вятъра и движещите се по него автомобили.

По пътя към брега на Балтийско море теглим малка двуместна каравана от T@B – със същия теглич, който използвахме и за ремаркето във вчерашната обиколка с мотоциклета. Сега плановете за крайната ни дестинация предвиждат намиране на място точно до морския бряг. Намираме подходящо такова на брега между Висмар и Рощок и ще останем поне за няколко часа.

T-Roc Cabriolet като универсален модел

Независимо дали става дума за ремарке с мотоциклет или за каравана, T-Roc Cabriolet разкрива нови възможности и осигурява чиста проба удоволствие зад волана дори когато се използва за теглене на прикачни товари. В крайна сметка пътуването до крайната цел също е част от почивните дни или от ваканцията, така че защо да се лишавате от тази наслада? Още повече, че това е напълно възможно с открития кросоувър модел, който може да тегли прикачен товар до 1500 килограма.

Емоционален дизайн. Със своите стремителни пропорции, външността на T-Roc Cabriolet отразява яркия характер на модела.

Простор за четирима. T-Roc Cabriolet предлага 2 + 2 места. Всички на борда седят високо и се радват на отлична видимост.

Лек и бърз. Мекият сгъваем покрив използва електрохидравличен механизъм, който дава възможност за напълно автоматично отваряне и затваряне за съответно девет и единайсет секунди дори в движение със скорост до 30 км/ч.

Високо ниво на безопасност.  При неизбежна опасност от преобръщане, системата за безопасност с ролбари зад задните седалки се задейства мигновено.

Изцяло дигитално управление на функциите. По желание могат да се поръчат блок на контролните прибори с цифрови показания Digital Cockpit и инфотейнмънт система Discover Media.

Винаги свързан. Модерните инфотейнмънт системи и услугите на Volkswagen We осигуряват постоянна онлайн връзка на автомобила с глобалната мрежа и заобикалящата го среда, подобряват навигацията и развлеченията на борда и ги правят още по-привлекателни.

Две нива на оборудване. Нивото Style ще допадне на почитателите на изискания дизайн, докато предлаганото при 1.5 TSI изпълнение R-Line отговаря на изискванията на спортните натури.

Богато стандартно оборудване. Системите Front Assist и Lane Assist са част от стандартното оборудване на T-Roc Cabriolet – също както и 17-цоловите алуминиеви джанти.

Два TSI двигателя. 1.0 TSI е с максимална мощност от 85 кВт/115 к.с., а 1.5 TSI предлага 110 кВт/150 к.с. и може да се поръча в комбинация с DSG трансмисия. И двете версии използват предно предаване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин