Volkswagen Passat Alltrack – изгодната алтернатива на SUV


20
авг.
2020

Винаги ли трябва да бъде SUV? Какво им има на по-високите комбита? Те предлагат повече място и се справят с леки офроуд предизвикателства. Прекрасен пример е VOLKSWAGEN Passat Alltrack, който на пазара втора ръка става все по-достъпен.

Volkswagen Passat B8 е на пазара от 2014 и наскоро получи фейслифт за моделна година 2020. В Германия преди всичко комби версията на модела се продава много добре, седанът не е толкова обичан, както и по-високата модификация Alltrack. Oт юни 2015 компанията със седалище във Волфсбург предлага на клиентите си „офроуд“ Passat-a само като комби. Той разполага с увеличен с 28 мм клиренс, серийно двойно задвижване и рустикална визия, подчертана от пластмасовите защитни елементи. Още от пазарното си лансиране Alltrack е достъпен само с по-големите двигатели. В началото това бяха 4-цилиндров мотор с 220 к.с. и 7-степенна DSG-трансмисия, както и 2-литров дизел в три степени на мощността (150 до 240 к.с.). В момента Alltrack e предлаган с дизел със 190 до 240 к.с. и с бензинов мотор с 280, като с цената си от 80 000 лева най-евтиният Alltrack е с около 7000 лв. по-скъп от аналогичен Passat Variant.

Най-маломощната версия на 2-литровия дизел може да бъде комбинирана само с ръчна скоростна кутия.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ VOLKSWAGEN PASSAT

В онлайн борсата за употребявани автомобили на AUTO BILD Passat-ът за извън пътя може да бъде намерен значително по-евтино. Представителство на Volkswagen в германския град Ашерслебен предлага Volkswagen Passat Alltrack 4Motion 2.0 TDI от първи собственик на добра цена. Сребристото комби е с първа регистрация от декември 2016 – т.е. още няма четири години. Автомобилът няма удари, обслужван е регулярно и е само на 119 400 км. 2-литровият дизел със 150 к.с., комбиниран със 6-степенна трансмисия, отговаря на нормата Евро 6.

На снимката не се вижда сгъваемият теглич на Passat Alltrack.

Оборудването на автомобила е добро и в него влизат LED-фарове, ACC с Front Assist, разпознаване на пътни знаци, асистент за следене и смяна на лентата, навигация, PDC отпред и отзад, 3-зонов автоматичен климатик, комфортна шофьорска седалка с електрическа настройка и масажна функция, теглич и др. Към покупната цена от близо 78 000 лв. са добавени още около 12 000 за екстри – така че първият собственик е платил за Passat-а близо 90 000.

Още по темата