Volkswagen ID.3 стана най-продаваният eлектромобил в Европа

2709
2021

За миналия месец Volkswagen ID.3 e най-продаваният автомобил с изцяло електрическо задвижване в Европа, разкриват изнесени oт JATO данни. От „народния“ електромобил (стартова цена: 71 441 лева) през миналия месец са реализирани 7904 бройки, с 80 повече, отколкото на Tesla Model 3. Челната тройка допълва Volkswagen ID.4 (4624 бр.). За българския пазар ID.3 може да бъде поръчан с батерия с капацитет 58 кВтч в базовото ниво Pro (145 к.с.), както и с батерия с капацитет 77 кВтч в топоборудването Pro S (204 к.с.). В междинното ниво Pro Performance (58 кВтч) моделът разполага с 204 „коня“.

С ID.3, Volkswagen навлиза в нова ера по отношение на мобилността. С него започна третият голям етап в историята на марката. Сега иновативният модел вече може да бъде видян и тестван във всяко дилърство на марката в България от желаещите да се докоснат до този нов етап в развитието на Volkswagen. 

Подобно на оригиналната „костенурка” и първия Golf, компактният модел с изцяло електрическо задвижване поставя началото на нова ера – той е първият електромобил, който предлага неограничена възможност за използване в ежедневието и в същото време е ценово достъпен за милиони потребители по целия свят.

Модулната конструктивна архитектура за модели с електрическо задвижване MEB (Modulare E-Antriebs-Baukasten), която се използва от ID.3, служи за техническа основа за електрическата продуктова офанзива на марката и ще позволи създаването на още много електрически модели. MEB оползотворява ефективно и пълноценно възможностите и предимствата, които предлага електрическо задвижване – осигурява на новия ID.3 извънредно просторен интериор, мощни динамични характеристики и възможности за изминаване на автономен пробег до 549 километра (според условията на цикъла WLTP). Възможността за бързо зареждане е още една силна страна на новия модел при пътуване на дълги разстояния.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин