Volkswagen Golf 4 R32 на 2900 км – два пъти по-скъп от нов!

1808
2020

Golf 4 R32 е като Свещения Граал за почитателите на спорните Golf-ове. Актуален и до днес дизайн, 6-цилиндров мотор с 241 к.с., осигуряващ върховния звук на по-ранната автомобилна история. За запазен добре обгрижван екземпляр от модела ще трябва да отделите поне 50 000 лева – а тенденцията е цените на R32 да се вдигат. Екземпляр от 2004, който скоро беше пуснат на търг в сайта bringatrailer.com, за пореден път доказва това твърдение. Синият спортен Volkswagen беше продаден за респектиращите 62 000 щатски долара! Това е почти двойно повече от цената, на която Volkswagen продаваше модела като чисто нов. Причината за главозамайващата сума е състоянието на автомобила. С пробег едва 2900 км Golf-ът е наистина като нов.

По кокпита няма абсолютно никакви следи от употреба.

Въпросният R32 е американско изпълнение и за разлика от европейския модел е с по-меко окачване и халогенни, а не ксенонови фарове. Golf-ът е с първа регистрация от 2004 – т.е. един от последните произведени. При поръчката на колата нейният собственик е направил всичко както трябва. Първо, той е поръчал своя R32 в обичаната комбинация „Deep Blue Pearl“ (код на цвета 6X) отвътре и отвън. Второ, запазил е всички придружаващи покупката документ – договора за продажба, цялата бордова документация и т.нар. Windowsticker с цялата информация за автомобила като покупна цена, оборудване и т.н.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ VOLKSWAGEN GOLF IV

След като автомобилът е регистриран, той почти не мърда. От една страна, това е жалко, тъй като шофирането на R32 е наистина приятно изживяване. 3,2-литровият атмосферен VR6 доставя удоволствие със спонтанните реакции при подаване на газ, както и с двойното задвижване с Haldex-съединител, което позволява адеакватно пренасяне на мощността от 241 к.с. към пътя. Генерацията гарантира приятен звук. Екстремно ниският пробег обаче се „отплаща“ при продажбата на автомобила като употребяван.

При по-внимателно вглеждане ще откриете монтажните отвори за поставяне на спойлера.

Неоригинален вид

На 14-и август 2020 този R32 е сменил притежателя си срещу сумата от 62 000 долара – два пъти повече от стойността на колата като нова през 2004 г. Печалбата от сделката демонстрира колко скъпи могат да станат подобни автомобили в бъдеще. Учудващ с оглед впечатляваща цената е фактът, че Golf-ът не е в напълно оригинален вид. Ауспуховата система е заменена с „афтърмаркет“ – на фирмата Milltek. Като тунинг са добавени заден спойлер и преден Cupra. Малко неприятно е, че точките за монтаж по каросерията все още личат. С нов заден капак и нова предна броня обаче тези дребни недостатъчи лесно ще бъдат заличени.

ЗАЩИТЕТЕ ВАШИЯ АВТОМОБИЛ ОТ РЪЖДАТА С ПРОДУКТИТЕ НА FERTAN

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин