/ Volkswagen Caddy получи „отличен“ за безопасност от Euro NCAP

Volkswagen Caddy получи „отличен“ за безопасност от Euro NCAP

2012
2021

Новият Volkswagen Caddy получи най-високата оценка от пет звезди, след като премина през последната серия от краш тестове на Euro European New Car Assessment Programme (Euro NCAP). Тази оценка е доказателство за значителния напредък, който новото Caddy бележи по отношение на сигурността спрямо своя предшественик – защото последното издание на практичния модел успя да спечели една звезда повече от предшественика си, въпреки че изискванията в тестовата програма за 2021 г. станаха по-строги.

Volkswagen Caddy постига оценка от 84% за защита на възрастните пътници и 82% – за защита на деца. Що се отнася до системите за безопасност, с които е оборудван автомобилът, Caddy също постигна високи резултати, което допринесе за най-високата оценка от пет звезди. По отношение на пасивната безопасност нови системи като въздушни възглавници за глава на всички редове седалки (независимо дали версията е дву-, пет- или седемместна), както и въздушна възглавница между водача и пътника отпред се оказват ключов фактор за високия резултат. Oсвен това функцията за напомняне при непоставен колан работи и при седалките, които могат да бъдат демонтирани – благодарение на безжичната свързаност.

Caddy, всестранният талант на Volkswagen, който в новото си поколение е по-скоро ван, отколкото „баничарка“, използва новата платформа MQB на концерна – същата като при Golf.  Големият брой асистенти за водача правят Caddy още по-атрактивен за бизнеса и за семействата – а според слуховете производителят от Волфсбург направи модела значително по-фин, за да го превърне в евентуален заместник на Touran. „Петото“ Caddy използва изцяло нова конструкция. Отвън то е по-аеродинамично – с cW-коефициент 0,30 вместо 0,33, а отвътре – по-модерно с дигитални уреди. Всичко е подчинено на идеята, че „товарачът“ трябва да отстъпи мястото на луксозния „превозвач“.

За българския пазар цените на товарната модификация на Caddy стартират от 40 365 лева (1.5 TSI), а при пътническата – от 42 475 лева (2.0 TDI).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин