Volkswagen създава алианс с Fiat Chrysler?

Шефът на германската компания не отхвърли възможността за създаването на алианс с FCA


16
мар.
2017

Volkswagen не изключва възможността за създаване на алианс с Fiat Chrysler, след като стана ясно, че оперативната печалба на бранда VW падна с 10% до 1,9 млрд. евро 18 месеца след избухването на дизеловия скандал. По-сериозният проблем обаче е, че от Волфсбург виждат и по-силна конкуренция в Европа, след като PSA постигна споразумение за покупката на Opel от GM и по този начин става втори по сила „играч“ в региона след VW. Първоначално германците отричаха възможностите за сливане с Fiat Chrysler, но изказване на Мюлер вчера остави вратата за подобна стъпка отворена. Съвместно „отроче“ на двете компании би могло да стане гигант на европейско ниво с пазарен дял около 30 процента, както и да засили позицииите на VW в Северна Америка.

Още по темата

Card image cap
Открито удоволствие: Audi R8 Spyder V10 plus

15
юни
2017

Лятото дойде и едно от предимствата му е, че можем да караме кабриолети. Представяме ви най-интересните модели, които предстои да се появят на пазара до 2021 г.

Card image cap
Всички BMW-та ще бъдат електрифицирани

28
юли
2017

Потвърдено е напълно електрическо да бъде MINI 3 врати, BMW Group обяви следващата стъпка на стратегията си за електрификация

Card image cap
Полицейски Ford Mustang с 455 к.с.

28
ное.
2016

Това е най-продаваният спортен автомобил в Германия: Ford Mustang. Инициативата "Tune it safe" е тунинговала автомобила по особен начин – с полицейска визия. Първите ни впечатления!

Card image cap

В последния брой:

Архив >