Volkswagen създава алианс с Fiat Chrysler?

Шефът на германската компания не отхвърли възможността за създаването на алианс с FCA


16
мар.
2017

Volkswagen не изключва възможността за създаване на алианс с Fiat Chrysler, след като стана ясно, че оперативната печалба на бранда VW падна с 10% до 1,9 млрд. евро 18 месеца след избухването на дизеловия скандал. По-сериозният проблем обаче е, че от Волфсбург виждат и по-силна конкуренция в Европа, след като PSA постигна споразумение за покупката на Opel от GM и по този начин става втори по сила „играч“ в региона след VW. Първоначално германците отричаха възможностите за сливане с Fiat Chrysler, но изказване на Мюлер вчера остави вратата за подобна стъпка отворена. Съвместно „отроче“ на двете компании би могло да стане гигант на европейско ниво с пазарен дял около 30 процента, както и да засили позицииите на VW в Северна Америка.

Още по темата

Card image cap
Пикапите стават по-благородни

9
дек.
2015

Fiat, Mercedes и Renault също искат да участват в разпределението на пазара на пикапи. През следващите години трите марки ще пуснат свой пикап с полезен товар от по един тон

Card image cap
Microlino – новата Isetta?

26
ян.
2018

BMW Isetta си има модерен наследник: симпатичното Microlino с електрическо задвижване, челна врата и пробег от 215 километра. Представяме ви близкия до серийно производство модел.

Card image cap

В последния брой:

Архив >