Volkswagen: следващото поколение двигатели с вътрешно горене ще е последното

0512
2018

Междувременно на всички е известно, че с оглед на нестихващите скандали на тема дизелови двигатели, концернът Volkswagen инвестира все повече в електрическата мобилност. Това естествено не означава принудително игнориране на двигателите с вътрешното горене в бъдеще, но все пак се очакват промени в тази насока. Съобщава се, че следващото поколение на бензиновите и дизелови двигатели на хората от Волфсбург, което ще се появи на пазара от 2026 г., ще бъде и последното.

По време на конференция на тема индустрия Михаел Йост, шеф на отдела за стратегии на концерна е обявил, че „колегите работят по последната платформа за автомобили, които няма да са с неутрални вредни емисии“. След това Йост е допълнил: „Постепенно ще редуцираме двигателите с вътрешно горене до абсолютен минимум.“

Това изказване на практика означава край на двигателя с вътрешно горене за концерна, макар и това да не се случи веднага. Йост казва, че VW ще продава автомобили с конвенционално задвижване и след 2050 г. – преди всичко в части от света, където инфраструктурата за електромобили все още не е достатъчно добре развита.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин