Volkswagen се съюзява с Tata

За сътрудничеството германският гигант ще използва Skoda


12
мар.
2017

Volkswagen Group и Tata Motors сключиха меморандум за сътрудничество, за да положат основите на промишлено партньорство в дългосрочен план: алиансът, за който се носеха ногобройни слухове, ще се фокусира върху разработването на съвместни проекти и разширяване на продуктовата гама за Индия.

Подробностите на меморандума за момента не се разкриват, те ще бъдат oповестени от производители през следващите месеци. Въпреки това, от Волфсбург определят споразумението като „база за изследване на стратегическо сътрудничество“ за производство на компоненти и, потенциално, за нови модели автомобили. Както бе потвърдено от германския гигант, ръководителят на проекта ще бъде марката Skoda, която трябва да изгради план за навлизане на индийския пазар.

В бъдеще споразумението с Tata ще позволи на Volkswagen да развива проекти в развиващите се страни, хоризонт, която попада изцяло във визията на шефа на VW Матиас Мюлер.Високопоставеният мениджър вижда синергия с плана Strategy 2025, насочен към развитие на електрическото задвижване и новите видове мобилност. Що се отнася до Tata, собственик на Jaguar Land Rover, партньорството отваря нови възможности за технологично развитие, цел, вече очертан от индийците в проекта „FutuReady“.

Още по темата