Volkswagen реагира на критиката: по-качествени материали за обновения ID.3

1801
2023

Volkswagen ID.3 ще получи фейслифт oще през тази година. Volkswagen ни подготви за премиерата му през пролетта на 2023 г. още в края на 2022 г. с малко информация и тийзъри. Сега фейслифтът на ID.3 беше представен на автомобилното изложение в Брюксел – макар и леко маскиран.

Пускане на пазара в края на 2023 г.

Освежената версия на ID.3 вече може да бъде поръчвана във варианти на оборудване „Life“, „Business“, „Style“, „Max“ и „Tour“. По данни на производителя доставките ще започнат едва през последното тримесечие на 2023 г., т.е. поне след още десет месеца – въпреки че от 2023 г. ID.3 ще слиза от поточните линии не само в Цвикау и Дрезден, но и във Волфсбург.

Камуфлажното фолио вероятно не крие почти никакви промени отзад.

По-високо качество на материалите в интериора

Екстериорният дизайн на ID.3 вероятно ще претърпи леки промени. Дори първите тийзъри загатват, че електромобилът вероятно ще бъде с модифицирани престилки. Предната броня със страничните въздухозаборници ще изглежда по-спортна и същевременно – по-изчистена.
Що се отнася до интериора, разпространените през декември 2022 г. изображения (вижте по-долу) представят нови облицовки на вратите – което съответства на информацията, че Volkswagen ще заложи на по-висококачествени (веган) материали за вътрешното пространство. Именно избраните материали винаги са били обект на критика по отношение на първия електрически автомобил Volkswagen върху платформата MEB.

12-инчовият тъчскрийн ще бъде сериен за обновения ID.3. Освен това Volkswagen ще използва по-висококачествени материали.

Дори в актуалната версия на ID-софтуера – 3.2, при ID.3 вече са възможни Over-the-air-Updates; фейслифтът вероятно ще има нова версия на софтуера, когато започнат доставките на клиенти. Благодарение на интелигентната функция за планиране на маршрути с електромобил и „Plug & Charge“, т.е. зареждане без карта, ID.3 трябва да бъде изключително удобен за потребителите.
Освен това Volkswagen ще внесе промени и по отношение на стандартното оборудване: с фейслифта 10-инчовият тъчскрийн ще бъде изпратен в историята и на негово място ще дойде 12-инчов. Подвижният под на багажника и централната конзола с две поставки за чаши също ще бъдат серийни.

С това тийзър изображение Volkswagen обяви фейслифта на ID.3 през декември 2022 г.

Технологията на задвижването вероятно ще остане същата

От Волфсбург все още не разкриват дали ще има новости що се отнася до батерията или задвижващия тракт. Въпреки това AUTO BILD очаква портфолиото на ID.3 да бъде разширено, за да включва вариант „GTX“ като топверсия. Засега ID.3 може да бъде поръчван максимум с 204 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин