Volkswagen представи Taos – компактен SUV за Америка

1510
2020

С Taos VW ще предлага SUV под Tiguan за американския пазар. Моделът за САЩ е базиран на MQB платформата и се явява нещо като американски T-Roc.

Volkswagen показа новия си компактен SUV за Северна Америка! VW Taos е позициониран под Tiguan и е нещо като версия на T-Roc за Щатите, тъй като горепосоченият би бил прекалено скъп за Северна Америка. За Taos от VW предлагат само една моторизация – тя може да бъде поръчана с предно или с двойно задвижване. Естествено базата е MQB. Всичко за американския SUV на хората от Волфсбург.

Taos се вписва безпроблемно в SUV-портфолиото на марката. Моделът веднага бива разпознат като Volkswagen и освен страничната линия, адаптира правоъгълните фарове  на по-големите модели. Taos се отличава по светлинния си подпис. Също както и Golf 8, а и ID.4, американският SUV има преминаваща по цялата широчина светлинна ивица отпред. При страничната част и задницата личи близостта до китайския VW-SUV Tharu. Отзад американския вариант се различава минимално от китайския VW. Volkswagen е оборудвал Taos с нови задни светлини.

Taos и Tharu имат една и съща каросерия

Приликата между Taos и Tharu по отношение на размерите е голяма. Taos е дълъг 4,47 м, широк 1,84 м и висок 1,64 м. Междуосието му е 2,69 м. Китайският вариант е по-къс с 2 см, а междуосието му е по-малко с 1 см. Вместимостта на багажника е 796 литра и нараства до 1877 литра при сгънати седалки.

Само един двигател за Taos

VW предлага своя SUV серийно с двуцветен интериор. Предлагат се три нива на оборудване (S, SE, SEL). От средното ниво е на разположение 8-инчов дисплей с възможност за интегриране на смартфон. Под капака работи 1,5-литров турбобензинов двигател със 160 к.с. и 250 Нм максимален въртящ момент. В базовата версия той е комбиниран с 8-степенна автоматична трансмисия, а задвижването е предно. Опционално се предлага 4х4 и 7-степенна автоматична предавателна кутия. Американският VW се произвежда във фабриката на Volkswagen в Пуебла, Мексико. Taos ще се предлага на северноамериканския пазар от лятото на 2021 г. Taos няма да стигне до Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин