/ Volkswagen подготвя електрически Touareg

Volkswagen подготвя електрически Touareg

2812
2020

Volkswagen планира да пусне електрически SUV с размерите на Touareg, който може да бъде пуснат на пазара още през 2023 година. Все още не е ясно какво ще бъде името на новия модел. При всички положения то ще започва с ID – като при другите Volkswagen-и на ток, но към момента не е оповестено дали след това име ще следват думи или цифри. Логиката на обозначение във Волфсбург е малко объркана.

Причината: очакват се твърде много модели. Ето защо например електрическият Bulli може да се нарича ID.Buzz, а не ID.7. Говореше се, че големият SUV ще се казва ID.6, но е възможно да бъде наречен и ID.Lounge – като прототипа от 2019 г. Но все още изобщо не е сигурно дали електрическият Touareg ще стъпи в Европа. Шефът на Volkswagen Ралф Брандщатер разкрива пред Autocar, че към момента автомобилът е разработван само като модел за Китай и не е ясно дали ще бъде лансиран и на други пазари.

Отвътре вероятно ще има минимален брой физически бутони

Поне едно нещо е сигурно – SUV-ът ще използва платформата MEB, която е база на цялото „електрическо“ семейство от модели. Всъдеходът ще бъде ясно разпознаваем като електрически VW. И тъй като електрическата задвижваща техника спестява място, интериорът ще бъде много по-просторен, почти като при ван, като е планиран трети ред седалки. Очаква се благодарение на батерия с капацитет 110 кВтч големият SUV да може да изминава пробег до 700 километра. Големият ID вероятно винаги ще разчита на задвижване на четирите колела с електрически мотор на всяка ос. Топмоделът ще развива 340 к.с. Очакваме цените да стартират от около 160 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин