Volkswagen може би няма да участва на автосалона в Париж 2020


17
ян.
2020

Това би бил още един сериозен удар по формата на автомобилните изложения. Изглежда VW, основната марка на концерна Volkswagen, няма да вземе участие на автомобилния салон в Париж 2020 г. Изложението ще се проведе във френската столица в първата половина на октомври. По информация на френски медии като Auto Plus, Turbo и Capital, VW ще пропусне салона в града на светлините.

Те цитират Юрген Щракман, шеф на марката, отговарящ за продажбите и маркетинга, който на въпрос, дали VW ще участва на автосалона в Париж през 2020 г., отговорил за изненада на всички:  „Вероятно не. Засега няма план, че ще го направим през тази година.“ През 2018 г. също отсъстваше от автомобилното изложение в Париж.

Автомобилният салон в Париж се провежда на всеки две години – редувайки се с изложението във Франкфурт IAA. На последното през 2019 г. не присъстваха голям брой производителите, а и при посетителите също имаше спад. Докато през 2017 г. броят им бе 810 000, през миналата година дойдоха общо 560 000. Освен това имаше сериозни протести от еко-активисти. Разбираемо е, че концерн като VW не иска да участва в подобна среда.

Трябва да отбележим, че решението за Париж е само на марката VW, а не на цялата група Volkswagen. Вероятно другите марки от концерна ще заминат за Париж и  ще покажат интересни продукти.

Информацията на марката Volkswagen за неучастие в Париж идва малко, след като Lamborghini заяви, че през тази година няма да вземе участие на автомобилното изложение в Женева през март.

Последните събития са доказателство за все по-отслабващото значение на автомобилните изложения. Все повече производители предпочитат да организират специални собствени събития, за да представят нов модел. По-евтино е и е по-удобно от логистична гледна точка, а и наблизо няма конкуренти, които да ти откраднат шоуто.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >