Volkswagen може би няма да участва на автосалона в Париж 2020

1701
2020

Това би бил още един сериозен удар по формата на автомобилните изложения. Изглежда VW, основната марка на концерна Volkswagen, няма да вземе участие на автомобилния салон в Париж 2020 г. Изложението ще се проведе във френската столица в първата половина на октомври. По информация на френски медии като Auto Plus, Turbo и Capital, VW ще пропусне салона в града на светлините.

Те цитират Юрген Щракман, шеф на марката, отговарящ за продажбите и маркетинга, който на въпрос, дали VW ще участва на автосалона в Париж през 2020 г., отговорил за изненада на всички:  „Вероятно не. Засега няма план, че ще го направим през тази година.“ През 2018 г. също отсъстваше от автомобилното изложение в Париж.

Автомобилният салон в Париж се провежда на всеки две години – редувайки се с изложението във Франкфурт IAA. На последното през 2019 г. не присъстваха голям брой производителите, а и при посетителите също имаше спад. Докато през 2017 г. броят им бе 810 000, през миналата година дойдоха общо 560 000. Освен това имаше сериозни протести от еко-активисти. Разбираемо е, че концерн като VW не иска да участва в подобна среда.

Трябва да отбележим, че решението за Париж е само на марката VW, а не на цялата група Volkswagen. Вероятно другите марки от концерна ще заминат за Париж и  ще покажат интересни продукти.

Информацията на марката Volkswagen за неучастие в Париж идва малко, след като Lamborghini заяви, че през тази година няма да вземе участие на автомобилното изложение в Женева през март.

Последните събития са доказателство за все по-отслабващото значение на автомобилните изложения. Все повече производители предпочитат да организират специални собствени събития, за да представят нов модел. По-евтино е и е по-удобно от логистична гледна точка, а и наблизо няма конкуренти, които да ти откраднат шоуто.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин