Volkswagen готви специалната версия Golf 8 GTI Edition 45

2402
2021

През 1976 г. VW лансира първия Golf GTI и оттогава е важен фактор в сегмента на компактните спортни автомобили. При GTI номер 4, 5 и 6 юбилеите бяха отбелязвани със специални издания. След като номер 7 остана без такова, VW се връща към традицията в осмото поколение на модела. Golf 8 GTI Edition 45 трябва да бъде пуснат на пазара през първата половина на 2021 година. Снимки на специалната модификация вече бяха публикувани на страницата cochespias в Instagram!

Публикуваните фотографии вероятно са официални снимки за пресата. От тях се вижда, че Edition 45 вероятно ще бъде базиран на GTI Clubsport. Брони, прагове и спойлери са точно като при най-мощния GTI за момента. Новост са джанти с червен борд, декорации Edition 45 и черни акценти върху страничните огледала, покрива и задния спойлер. Ауспуховите накрайници изглежда са част от спортна изпускателна система Akrapovic, каквато може да бъде поръчана за Golf R. Все още няма снимки на интериора. Там очакваме лога Edition 45 и евентуално специална тапицерия на седалките.

Изпускателните тръби изглеждат „перфорирани“ отвътре, което е отличителна черта на Akrapovic не само при VW.

По отношение на двигателя не се очакват изненади – вероятно той ще разполага с 300 к.с. и 400 Нм като при Clubsport. И все пак не е изключено леко повишение на мощността – но дотолкова, че да не се доближава модификацията до R. Вероятно 7-степенната DSG ще бъде комбинирана със задвижване на предните колела, както и с блокаж на предния диференциал и режим на шофиране Nürburgring. Edition 45 вероятно ще има по-богато серийно оборудване, което ще включва head-up дисплей и адаптивно окачване. Очаква се GTI Edition 45 да стъпи на пазара през първата половина на 2021 година. Все още няма информация за цената – но надали тя ще бъде под 80 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин