Volkswagen възобновява производството

1604
2020

Заводите на Volkswagen постепенно ще възобновят производството си. Фабриките в Цвикау и Братислава (Словакия) ще започнат работа отново след 20 април. През седмицата от 27 април производството ще бъде „рестартирано“ и в другите германски производствени центрове, както и в Португалия, Испания, Русия и САЩ. От май производството в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико също ще бъде постепенно възобновявано.

Ралф Брандщетер, главен изпълнителен директор на Volkswagen, коментира: „С решенията на федералните и щатските власти и „отхлабването“ на мерките в други европейски страни е създадена рамката, която ще ни позволи да започнем производството отново. Volkswagen се подготвя интензивно за това през последните три седмици. В допълнение към разработването на набор от мерки за защита на здравето на работната сила, ние също възобновихме изграждането на нашите вериги за доставки.“ Намаленото работно време продължава да се прилага за заводите на Volkswagen в Германия, но броят на работниците на съкратено работно време ще бъде постепенно намален в зависимост от рестартирането на производството.

Дейността на заводите се извършва в съответствие с наличността на части, държавните изисквания в Германия и Европа, продажбите и произтичащите от това стратегии за контрол в производството. Независимо от това, спазването на високите мерки за защита на здравето на служителите винаги е на първо място.

Още по темата