AUTO BILD България / Vmotion 2.0 concept: автономният седан на Nissan с дървен под

Vmotion 2.0 concept: автономният седан на Nissan с дървен под

Елегантният високотехнологичен прототип на марката комбинира нов дизайнерски език и технологии за автономно движение


9
ян.
2017

В Детройт Nissan разкри прототипа Vmotion 2.0. Концептуалната разработка демонстрира еволюцията на дизайнерския език V-motion и визията на производителя за автономните технологии. Всъщност характерната радиаторна решетка V-motion е позната и от актуални модели на марката – но в случая е изпълнена в нещо като „3D-вариант“, явявайки се естествено продължение на формите на каросерията и се влиза в предния капак. Прототипът има размерите горе-долу на лимузината Maxima, която не се предлага в Европа – и затова предполагаме, че разкрива как ще изглеждат семейните седани на марката в бъдеще.

Задните врати се отварят срещуположно на предните – защото от Nissan очакват, че седаните на утрешния ден ще бъдат „футуристични, динамични и „фокусирани“ върху интериора“. Вътрешното пространство на автомобила прави впечатление със „срязания“ отгоре волан, дървения под и седалките, в които са интегрирани компоненти от аудиосистемата Bose. Нетрадиционният волан позволява на водача и на пътника до него да имат идеален изглед напред. За пасажерите отзад пък е предвиден малък дисплей между седалките.

Именно на него в бъдеще биха могли да се изобразяват данни за автономния режим на движение ProPILOT. Той трябва да функционира на магистрали, в градовете и „по градски пътища с кръстовища“. Компанията обаче не разкрива как интелигентната система ще се оправя със светлините на светофара. Vmotion 2.0 по-скоро представя отделни дизайнерски елементи, които ще влязат в нови модели – а не е предвестник на конкретен автомобил, който след определено време ще видим на пазара.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин