Vision Study Model: новата Mazda MX-5 на ток?

0512
2022

До 2050 Mazda си поставя за цел да бъде климатично неутрална, плановете на компанията за електрификация вървят с ускорени темпове – това разкри производителят в рамките на специална пресконференция. По-интересното е, че в разпространено от японците видео участва бялото спортно купе Vision Study Model. Mazda не дава повече данни за него, но е напълно възможно то да разкрива в голяма степен как ще изглежда следващото поколение на роудстъра МХ-5.

Напълно възможно е то да получи изцяло електрическа модификация – тъй като в клипа на японската компания е показана долната част на прототипа, в която не откриваме двигател на вътрешно горене, но за сметка на това – структура, наподобяваща Т-образна платформа. Иначе пропорциите са много близки до тези на четвъртата генерация на модела ND, а впечатление в оформлението на предната част веднага прави светещата емблема.

Припомняме, че през миналата година Мazda обяви, че търси възможности за електрификация на МХ-5, за да изпълни целта да има версия на ток (поне в някаква степен) на цялото си портфолио модели до 2030 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин