AUTO BILD България / Vilner направи суперстилен интериор на два Mustang-a

Vilner направи суперстилен интериор на два Mustang-a


31
окт.
2018

Най-новият проект на Vilner Garage всъщност е съставен от два компонента: два автомобила, базирани на Ford Mustang GT Convertible oт 2015. Концепцията им обаче е доста различна.

„Избрахме еднакви модели именно за да демонстрираме различните степени на персонализация, които предлагаме“, казва Атанас Вилнер, основал ателието преди повече от 20 години. Умел ход, с който oт Vilner Garage демонстрират едновременно два важни аспекта от работата си: първо, че промяната на малки детайли на един интериор могат да доведат до огромна промяна в усещането за колата, и второ – че степента на персонализация зависи единствено от желанието на клиента, като граница е само небето.

Усещането и в двата салона е издигнато на нивото на автомобил, няколко класи над Mustang. Във Vilner Garage не са пестили нито от фината кожа, нито от висококачествената и технологична алкантара. Те покриват почти всички груби пластмаси, в различна степен при двете коли, като особено забележителен мотив е избродираното лого ‘Mustang’, галопиращо по корите на вратите и стелките.

Воланите и при двата проекта са произведения на изкуството, сами по себе си. Два типа кожа при обръча, алкантара за средната част и централен „състезателен“ маркер в най-горната точка. При единия Mustang GT кормилото е декорирано с ‘V’ лого в син фон в долната част, докато при другата, мотивът със състезателните ивици от екстериора е продължен по седалките и дори по самия волан.

„Не е трудно да персонализираш ефективно автомобил, когато бюджетът е неограничен. Когато случаят не е такъв обаче… майсторството на ателието си проличава именно тогава,“ завършва темата за двата Mustang-a Атанас Вилнер.

Ford Mustang GT Convertible, 5,0 V8, 418 к.с., 530 Нм, 6-ст.автоматична трансмисия, задно задвижване, 1810 кг.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >