Vilner направи невероятно стилен тунинг на Trabant


17
апр.
2019

„Всеки роден преди 90-а разпознава мигновено формите на Trabant“,казва Атанас Вилнер. „Автомобил, който е много повече от достъпна форма на транспорт. Той е символ на една ера на разделение, белязала съдбите на няколко поколения“.Колa, която често е oпределяна като източногерманския VW „костенурка“. Екземплярът, влязъл във Vilner Garage обаче, е от последните произведени. На мястото на двутактовия мотор на Trabant 601 е монтиран 1-литров агрегат от VW Polo MkI, скоростният лост вече е долу, като визията на Trabant 1.1. на практика остава същата, като на 601.


Непроменена до пристигането на автомобила при Vilner Garage. „Създадохме интериор, какъвто Trabant никога не е имал. Избрахме карирания десен, за да остане верен на ретро стила, като същевременно използвахме най-съвременните методи за изработка,“ казва Вилнер.Интериорът. Салонът е обвит в текстил и дублирана кожа. Последната се нарича така заради меката подплата, което й придава специфичен обем и я прави също толкова приятна на пипане, колкото и за окото. Седалките са облицовани в ‘Ivory Soft’ кожа, в средата е поставен кариран текстил, а подглавниците умишлено са оставени в оригинален вид. Таблото също комбинира финия естествен материал с текстил, като цветът на винтидж кожата там е ‘Charcoal Black‘.

Воланът Momo е облечен с черна кожа и съшит с контрастни шевове, като в средата е поставена значка с номер 21. „Сменихме всички емблеми на ‘Sachsenring Karosseriemodule’ с любимото число на собственика“, казва Вилнер. „Поставихме го и на B-колонките, в центровете на джантите, на вратите и дори на покрива на колата“. Таванът отвътре е изцяло покрит с раиран текстил, какъвто е положен и около кожения лост на 4-степенната кутия. Радиото? Изглежда старо, но ретро визията му прикрива модерна техника.Екстериорът. Позната визия, но с модерни акценти. Фаровете са изцяло LED, като дневните светлини дублират и функцията на мигачите. Всички панели на колата са напълно ревизирани, таванът е получил графика ‘21’, повтаряща изпълнението на салона, която присъства и на вратите. Джантите също са получили специално отношение: „текстилна“ обработка и централни капачки с любимото число на собственика.

1990 Trabant 1.1, 1043 куб. см, 4-цил. редови, 45 к.с., 74 Нм, 4-ст. механична, предно задвижване, 700 кг.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин