Veyron за бедни

0608
2018

Bugatti Veyron само за 80 000 долара? Звучи като оферта, на която не е лесно да откажеш. При по-внимателно вглеждане обаче човек открива несъвършенствата на „ментето”.

Bugatti Veyron може и да не е най-търсеният автомобил на света, но несъмнено е сред най-атрактивните. За съжаление, само хора с умопомрачителни банкови сметки биха могли да си го позволят. А ако на някого без нужните „дребни” му се кара Veyron, решението е едно от многобройните копия. Заради характерната визия много хоби-майстори са се пробвали да правят реплики на Veyron. В по-бедните държави подобни реплики са търсени – и така усилията на „тунерите” се отплащат. Изключение прави „костюм” на Bugatti за 82 000 долара, представен в рамките на изложението Just Toys Classic Cars.

Под „корубата” от фибростъкло се крие Mercury Cougar от 2001 г. с 3-литров V6-двигател. С тази база талантът на човека, направил трансформацията, изглежда още по-голям. Въпреки това потенциалните купувачи не бива да забравят, че „оригинала” и „ментето” ги делят светлинни години по отношение на мощността и на пътното поведение…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин