Vanquish става DBS


28
юни
2018

Aston Martin пуска нов топмодел. Разполагащият с 725 к.с. DBS Superleggera ще наследи Vanquish. AUTO BILD ще ви даде информация!

Наследникът на Vanquish отново ще се нарича DBS – или по-точно казано DBS Superleggera. Новият топмодел на Aston Martin има внушителна радиаторна решетка в стил „пчелна пита“ -и големи вентилационни отвори на предната броня. В предницата има и карбонов сплитер. Принципно фаровете притежават графиката на новия Vantage, но формата име малко по-различна. Предният капак има два огромни вентилационни отвора за 5,2-литровия V12 агрегат.  отстрани впечатление прави дългата и ниска линия на покрива. Освен серийните 21-цолови джанти, можете да поръчате друг модел джанта със същия размер, но с различен дизайн. В задницата британците залагат на цяла ивица за задните светлини, която обаче не е изцяло осветена. Под нея са разположени надписът на марката и титановите ауспухови тръби. Задният капак е с карбонов елемент.

Във вътрешното пространство на DBS Superleggera цари комбинация от спортна атмосфера и елегантност. Воланът е скосен отдолу и с кожена тапицерия. Зад него са разположени уреди, приличащи на такива от космически кораб. От централната конзола веднага ще усетите, че при DBS става дума за Aston Martin. По отношение на инфотейнмънт системата британците както обикновено получават помощ от Mercedes. Системата естествено се управлява чрез познатия ни от Щутгарт Comand-контролер. Спортните седалки „Sports Plus“ са изцяло тапицирани с черна кожа, а шевовете им са контрастни – в червено.

Под капака британците както обикновено залагат на V12 агрегат – всъщност моторът не е атмосферен, а V12 битурбо. В новия DBS Superleggera 5,2-литровата машина е с мощност 725 к.с. и максимален въртящ момент от 900 Нм. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за 3,4 секунди, а максималната скорост на модела е 340 km/h. Трансмисията е 8-степенна автоматична на ZF, а серийно DBS е оборудван адаптивно окачване. На ваше разположение са три режима на движение: GT, Sport и Sport Plus. Базовата цена на модела е 550 000 лв., а доставките започват от есента на 2018 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин