Valkyrie: новият суперавтомобил на Aston Martin


7
мар.
2017

Малко преди откриването на автосалона в Женева Аston Martin разкри името на новия си хиперавтомобил. Досега той беше представян с означението AM-RB 001 – но вече е ясно, че ще се казва Valkyrie. Това име идеално допълва славната поредица, започнала с Vantage (Performance-версията на DB2) през 1951 г. и продължена по-късно с Virage, Vanquish и Vulcan. Проектът е плод на съвместна разработка с Red Bull Advanced Technologies.

Valkyrie ще бъде произведен едва в 150 екземпляра с хомолагация за обществените пътища (вече разпродадени) и в още 25 – за писта. Британците обещават зашеметяващи характеристики – съотношение тегло-мощност 1:1, аеродинамика като от Формула 1 и невиждани досега в „шосеен“ автомобил технологии. В основата им ще бъде V12-мотор от Cosworth, комбиниран с хибридна система Rimac и трансмисия Ricardo. Конструкцията е карбонова, тип „монокок“.

Още по темата

Card image cap
Ето го новия SUV на Hyundai

30
май
2017

Hyundai разширява своето SUV-семейство с Kona. Тук ще откриете най-важната информация за модела и първата официална снимка от производителя – без маскировка

Card image cap
Шест Оскар-а за Mad Max: Fury Road

29
февр.
2016

Постапокалиптичният филм Mad Max 4: Fury Road спечели шест от престижните награди

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: