Valeo въвежда двоен сух съединител в офертата на пазара на резервни части


10
юли
2020

Valeo въвежда на Аftermarket пазара двоен сух съединител Dual Dry Clutch, проектиран да осигури уникално изживяване при шофиране и да намали емисиите на CO2. Това решение позволява бърза смяна на предавките, плавно и пъргаво ускоряване и минимизира NVH (шум и вибрации).

През 2020 година Valeo въвежда в офертата на пазара за резервни части двоен сух съединител. Този продукт представлява разширение на компетенциите на Valeo в областта на системите за задвижване, благодарение на което офертата е още по-всеобхватна. Това решение вече е намерило приложение в автомобилите KIA и Hyundai, като е допринесло за поддържането на стратегическата позиция на фирмата на бързо развиващия се пазар.

Двойният сух съединител на Valeo се отличава с изключителни параметри и затова масово бе включен в производството за първоначално вграждане. Акцент беше поставен върху някои основни функции на продукта. Плавното и непрекъснато ускорение в комбинация с минимална загуба на въртящ момент увеличава усещанията от незабравимото шофиране. Електромеханичното управление на системата за смяна на предавките също увеличава ефективността на движение. Задвижващите механизми, задействащи поредните предавки, използвани в двойния сух съединител на Valeo, позволяват 15% по-бърза смяна на предавките в сравнение с предишното поколение на 6-степенни скоростни кутии, използвани в автомобилите Hyundai и KIA. Взети заедно, всички тези характеристики правят двойния сух съединител Valeo отличен пример за прехвърляне на технологията на първоначален монтаж директно на пазара на резервни части, съчетаваща комфорта на автоматичната трансмисия и ефективността на ръчната трансмисия.

Намаляването на емисиите на СO2 е един от приоритетите на Valeo и е в основата на процеса на създаване на двойния сух съединител. Допълнително изключването на предавките се осъществява без необходимост от използване на електрическа енергия, генерирана от електромеханичния задвижващ механизъм. Всички тези иновации взети заедно подобряват плавността, намаляват вибрациите и съпротивлението и финално допринасят за по-нисък разход на гориво и намалени емисии на СO2

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин