V8 мотор от BMW и задно задвижване в „пенсионерски“ Golf 7!


13
окт.
2020

Този Golf 7 кара всяко AMG да изглежда скучно: под сравнително семплата каросерия на модела от Волфсбург се крият задно задвижване и внушителен V8-двигател на BMW! Вижте видео от дрифта!

Забравете за AMG A 45, RS 3 и темподобни: този невзрачен на пръв поглед Golf 7 е истинския цар сред компактните модели! Макар и да изглежда като обикновен дизелов 1,6, автомобилът е преработен от финландските тунинг-специалисти от Maailmanlopun Vehkeet с много техника от BMW и превърнат в дрифт-машина. Името на фирмата означава „Машини на Аплокалипсиса“. Този Golf заслужава напълно подобно наименование. Под капака е монтиран баварски V8 агрегат, а задвижването е задно.

V8-атмосферен мотор от BMW E32 Серия 7

Под каросерията всъщност има повече части на BMW, отколкото на VW. Вместо оригиналния двигател под каросерията е разположен  M60B40 V8 мотора на BMW E32 Серия 7. Мощността е оставена без промяна: атмосферният агрегат изтръгва от работен обем 4 литра 286 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм. За да бъде побран двигателя, предницата и задницата на колата са с нова конструкция. С помощта на части на BMW от 90-те години задвижването е преработен от предно в задно. Гениално: каросерията е оставена без промяна и не издава нищо по отношение на впечатляващата техника. С изключение на джантите, Golf-ът би могъл да бъде изкаран от гаража на дядо ви.  

Pushrod-окачване за задните колела

Вътрешното пространство е доста аскетично – на практика в интериора почти всичко е извадено. В багажника има окачване Pushrod на BC Racing. Пътниците са защитени от клетка срещу преобръщане. Макар и мощността да е под тази на Golf 7 R, машината за дрифт тежи само 1300 килограма. Това, че мощността е напълно достатъчна за дрифтове, си личи във видеото!

V8-Golf-ът в действие!

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >