V8 вместо флукскомпенсатор: този DeLorean разполага със 700 к.с.

0201
2024

Повишение на мощността от над 80 процента! Този DeLorean е брутален не само на външен вид, Coupé-то е сред най-мощните от своя вид.

DeLorean DMC-12 е истинска икона не само сред почитателите на автомобилите. Почти всички хора разпознават това Coupé от неръждаема стомана от култовата поредица „Завръщане в бъдещето“. Феновете обаче знаят, че въпреки че изглежда спортен и бърз, в действителност DeLorean не е такъв.

Оригинално DMC разполага с V6-мотор с работен обем от 2,9 литра и 132 к.с. и 230 Нм максимален въртящ момент. Coupé-то взема спринта до 100 км/ч за 11 секунди – не е кой знае какво.

Внушителен V8 двигател с две турбини

При DMC нещата определено не стоят така. Макар и да не са известни стойности на спринта, техническите данни са достатъчно впечатляващи. Тъй като DeLorean е оборудван с LS4 V8 на General Motors. Освен това разполага и с две турбини, които в стил Porsche са разположени видимо отзад. Така американското Coupé мобилизира 700 к.с. – с което става един от най-мощните DeLorean на света. Това означава повишение на мощността от 81 процента!  Тази мощност наистина личи при поглед към задницата на автомобила. Увеличението на мощността обаче не е било единствената цел на проекта – тук има и много други интересни детайли. Регистрационният номер например е реплика на този от втората част на филма „Завръщане в бъдещето”.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин