AUTO BILD България / V12 и xDrive: най-добрата комбинация за Серия 7!

V12 и xDrive: най-добрата комбинация за Серия 7!

Новият топмодел на BMW Серия 7 се казва М760Li и под капака му стои V12. AUTO BILD вече кара шефската лимузина!


5
февр.
2017

Дванайсет цилиндъра и BMW Серия 7 винаги са вървяли в пакет.  Затова и актуалната “седмица” се допълва с този вариант – носи дългото наименование М760Li xDrive. V12 двигателят с 610 к.с. има впечатляващ работен обем от 6,6 л. За съжаление, той се крие под обемист пластмасов капак.

Буквата „М“ в името на автомобила показва, че става дума за M-Performance модел, който е „пипнат“ от специалистите в Гархинг. Качествата на спортист се забелязват веднага: Сптринтът от 0 до 100 км/ч отнема само 3,7 сек. Ограничената на 250 км/ч максималана скорост може да бъде повишена на 305 км/ч срещу доплащане.

BMW са преработили шасито на Серия 7, за да може да се движи по нормалните пътища. Стабилизирането срещу наклоняване и завиването на задните гуми са част от стандартното оборудване. Задължителното двойно задвижване е ореиентирано повече към задните колела.  За максимално сцепление моделът е „обут“ в гуми Michelin Pilot Supersport с размери 245/40 R20 отпред и 275/35 R20 отзад. Резултатът е лимузина от висок клас, която на пътища със завои се движи магически спортно, когато е в режима “Sport”. Колата следва с точност командите на водача и задницата се контролира лесно.

Два оптични пакета за топмодела

Разбира се, Серия 7 може да бъде различна: В режимите „Comfort“ или “Adaptiv” спортният звук на двигателя се превръща в шептене и неравностите по пътя не се усещат. Спортните амбиции остават на заден план. За предаването на мощността се грижи доказаната и бърза автоматична трансмисия ZF 8HP. Двете самоличности на Серия 7 могат да бъдат избрани не само от превключвателя на режимите на шофиране, но и по външността. Това решение може да бъде взето веднъж – само когато поръчвате автомобила. Спортната визия със спойлери отпред и отзад и агресивни джанти с пет двойни спици е стандартна. Тъмносивият лак придава на Серия 7 заплашителна аура.

При V12 Excellence скоростта е ограничена на 250 км/ч

Алтернативата на спортната визия се казва V12 Excellence. Този вариант, който се предлага на същата цена, е окрасен отпред и отзад с декоративни елемнти от хром. В допълнение, луксозната лимузина стои върху полирани джанти с 15 спици и дизайн във формата на W. Този вариант се фокусира главно върху азиатския пазар, но има две ограничения: Боботещата спортна изпускателна система липсва и поради липсата на аеродинамични елементи скоростта е ограничена на 250 км/ч.

Лукс в изобилие

Без значение кой вариант изберете, интериорът изпъква с разкош. Отпред и отзад има достатъчно място и седалките са удобни. Всеки един детайл е перфектен – чак до осветената охлювена черупка в пищялките на аудио системата Bowers&Wilkins, която ще струва 4450 евро допълнително.

Още по темата

Card image cap
Първа снимка на Aston Martin DB11

17
февр.
2016

Ето как ще изглежда новият Aston Martin DB11. Първата фотография на новия британския суперспортист с V12-мотор се появи още преди официалната премиера

Card image cap

В последния брой:

Архив >