V12 и xDrive: най-добрата комбинация за Серия 7!

Новият топмодел на BMW Серия 7 се казва М760Li и под капака му стои V12. AUTO BILD вече кара шефската лимузина!

0502
2017

Дванайсет цилиндъра и BMW Серия 7 винаги са вървяли в пакет.  Затова и актуалната “седмица” се допълва с този вариант – носи дългото наименование М760Li xDrive. V12 двигателят с 610 к.с. има впечатляващ работен обем от 6,6 л. За съжаление, той се крие под обемист пластмасов капак.

Буквата „М“ в името на автомобила показва, че става дума за M-Performance модел, който е „пипнат“ от специалистите в Гархинг. Качествата на спортист се забелязват веднага: Сптринтът от 0 до 100 км/ч отнема само 3,7 сек. Ограничената на 250 км/ч максималана скорост може да бъде повишена на 305 км/ч срещу доплащане.

BMW са преработили шасито на Серия 7, за да може да се движи по нормалните пътища. Стабилизирането срещу наклоняване и завиването на задните гуми са част от стандартното оборудване. Задължителното двойно задвижване е ореиентирано повече към задните колела.  За максимално сцепление моделът е „обут“ в гуми Michelin Pilot Supersport с размери 245/40 R20 отпред и 275/35 R20 отзад. Резултатът е лимузина от висок клас, която на пътища със завои се движи магически спортно, когато е в режима “Sport”. Колата следва с точност командите на водача и задницата се контролира лесно.

Два оптични пакета за топмодела

Разбира се, Серия 7 може да бъде различна: В режимите „Comfort“ или “Adaptiv” спортният звук на двигателя се превръща в шептене и неравностите по пътя не се усещат. Спортните амбиции остават на заден план. За предаването на мощността се грижи доказаната и бърза автоматична трансмисия ZF 8HP. Двете самоличности на Серия 7 могат да бъдат избрани не само от превключвателя на режимите на шофиране, но и по външността. Това решение може да бъде взето веднъж – само когато поръчвате автомобила. Спортната визия със спойлери отпред и отзад и агресивни джанти с пет двойни спици е стандартна. Тъмносивият лак придава на Серия 7 заплашителна аура.

При V12 Excellence скоростта е ограничена на 250 км/ч

Алтернативата на спортната визия се казва V12 Excellence. Този вариант, който се предлага на същата цена, е окрасен отпред и отзад с декоративни елемнти от хром. В допълнение, луксозната лимузина стои върху полирани джанти с 15 спици и дизайн във формата на W. Този вариант се фокусира главно върху азиатския пазар, но има две ограничения: Боботещата спортна изпускателна система липсва и поради липсата на аеродинамични елементи скоростта е ограничена на 250 км/ч.

Лукс в изобилие

Без значение кой вариант изберете, интериорът изпъква с разкош. Отпред и отзад има достатъчно място и седалките са удобни. Всеки един детайл е перфектен – чак до осветената охлювена черупка в пищялките на аудио системата Bowers&Wilkins, която ще струва 4450 евро допълнително.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин