Uniti One: шведски електромобил от магазина

0101
2018

Нови стандарти в областта на издръжливостта, сигурността и удобството: това са целите на Uniti, шведски старт-ъп. И не звучат никак скромно между другото. Шведите искат да се наложат на пазара с малки и евтини електромобили. Представиха и първия си модел – Uniti One.

Какво можем да кажем за Uniti One? Форматът му е а ла Smart, каросерията е доста заоблена, а предното стъкло стига над главата на водача. Има две опции за управление: традиционно с волан и с чрез джойстик. Обещаният пробег е от 300 километра, а батерията с капацитет от 22 кВтч. Пълното ѝ зареждане трае 3 часа и 10 минути, а за 30 минути ще заредите ток за изминаването на 200 километра.  В спортен режим Uniti взема спринта от 0 до 80 км/ч за само 3,5 секунди, а максималната скорост на шведския електромобил е 130 км/ч.

Планирани са също така и четири и петместни модели, като първите доставки ще се извършат през 2019 г. Цените според Uniti ще бъдат между 30 000 и 40 000 лв. Вече има предварителни поръчки за 1000 електромобила. Шведските клиенти на марката ще могат да видят модела в големите магазини за електроуреди в Стокхолм и Малмьо.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин