Тежки » Товарачи » Unimog, превърнат в кемпер, който ще ви отведе до края на света

Unimog, превърнат в кемпер, който ще ви отведе до края на света

0908
2018

Търсите камион, с който да покорите и най-недостъпните кътчета на планетата? Австралийският производител EarthCruiser ще ви го предложи – на базата на Mercedes-Benz Unimog. Компанията използва шаситата на легендарния „товарач“ всъдеход за своите проекти на експедиционни автомобили повече от 65 години. Основните плюсове на високопроходимия камион са редукторните мостове, перманентното 4х4-задвижване и компактните размери, позволяващи лесно транспортиране в корабни контейнери.

Последното „отроче“ на EarthCruiser носи името Explorer XPR440 и „стъпва“ на Unimog U 430 с мощност 300 к.с. и 1200 Нм от 7,7-литров дизел. Стандартно кемперът е оборудван с отопляеми резервоари, два литиеви акумулатора, помпи и водоснабдителна инсталация. Резервоарите са монтирани върху рамата и поемат до 860 л вода и 800 л гориво – достатъчно за изминаването на 3500 км с едно зареждане. Към специалното оборудване на борда спадат още два хладилника с обем 212 и 68 л, 24-волтови електрически лебедки за тегло до 9 т отпред и отзад, пералня, климатик, микровълнова печка, 240-волтово барбекю, резачка за дърва и брадва. Машината е подходяща както за семейства с авантюристичен дух, така и за професионални изследователски екипи.

EarthCruiser Explorer XPR440 е проектиран като офроуд кемпер за петима души, а отзад е предвидена стойка за превозване на мотоциклет. В допълнение към стандартната телематика са добавени сателитно проследяване, както и пет външни камери, които записват на живо до 45 дена от вашето приключенско пътуване и дори ви позволяват да го излъчвате на живо.

Всеки кемпер се прави по поръчка – в зависимост от изискванията на клиента, камионът може да бъде подготвен както за арктически студ, така и за тропическа жега. В списъка с опции влизат гуми Run-flat, система за контрол на налягането на гумите, както и 4-точкова хидравлична система за повдигане на машината при нужда от смяна на гума. EarthCruiser Explorer XPR440 е дълъг 4,4 м, но има и по-къс вариант XPR3800 (3,8 м).

Unimog разполага с възможност за смяна на волана от лява на дясна дирекция и обратно за по-малко от 30 секунди. Трансмисията (по избор на клиента – ръчна или автоматична) с понижаващи предавки, както и блокажите на диференциалите, осигуряват невероятни офроуд способности. Цените на ултрапроходимия кемпер стартира от 1,2 млн. лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин