Ultra Compact BEV: първият електромобил на Toyota


21
окт.
2019

На автосалона в Токио (24 октомври – 4 ноември 2019) Toyota ще представи малък електромобил с изключително компактни размери: Ultra Compact е с дължина 2,49 м, широчина 1,29 м и височина – 1,55. С други думи, „японецът“ е с няколко сантиметра по-тесен и по-къс от електрическия Smart.

Именно на него напомня електромобилът отвън. Докато предницата с тънките и дълги светлини и по-високата предна броня с големи въздухозаборници още изглежда модерно, падащата почти отвесно линия в задната част на автомобила напомня на първото поколение на микроавтомобила Ligier Nova. С автономен пробег 100 км и максимална скорост 60 км/ч автомобилът ще отговаря най-вече на изискванията на водачите, изминаващи малко километри. Към момента от Toyota не разкриват подробности за задвижването, батериите и времето за зареждане. Ясен е обаче стартът на продажбите: в Япония Toyota Ultra Compact ще бъде при дилърите още през 2020.

Още по темата

Card image cap
В ОПЕК разтревожени от инвазията на електромобилите

20
юли
2017

Петролната индустрия се чувства застрашена от настъплението на автомобилите, задвижвани на ток

Card image cap
Ето го новия Mégane RS с 300 к.с.!

18
юли
2017

Следващото поколение на Renault Mégane RS ще разполага с 300 „коня“ и завиващи задни колела. В Интернет се появиха патентни изображения на новия модел

Card image cap
Срещата на Ferrari 458 и мантинелата (ВИДЕО)

13
ян.
2017

Шофьор на Ferrari 458 Italia иска да „вземе страха“ на своята спътничка... но нещата не отиват на добре

Card image cap
Alfa Romeo Stelvio QV: най-бързият сериен SUV

2
окт.
2017

Нов рекорд за Alfa Romeo на Нюрбургринг! След най-доброто време на Giulia QV сега се разписа и Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, което официално беше короновано за най-бързия сериен SUV на планетата!

Card image cap

В последния брой:

Архив >