Новини » UAZ Hunter Expedition: готов за сибирски приключения

UAZ Hunter Expedition: готов за сибирски приключения

1903
2020

Hunter: под това наименование се крие произвежданата от 2003 г. модерна интерпретация на култовия офроудър УАЗ-469, представен през 1972. И макар че визуално двата модела са почти напълно еднакви, под ламарините те се различават съществено – по двигателя, скоростната кутия и окачването. Сега „Уляновски автомобилен завод“ представя атрактивна специална версия на Hunter, носеща амбициозното име Expedition.

Ще я познаете първо по новата ултраяка предна броня, на която е монтирана лебедка и от която машината може да бъде вдигана директно с крик. Естествено, има и удобни уши за теглене – в случай че нещата в сибирската степ се объркат. За оптималното сцепление извън пътя се грижат гуми BF Goodrich T/A, а задният диференциал е с блокаж. Машината разчита на клиренс от 241 мм. Задвижването е поверено на традиционния 2,6-литров двигател с обем 2,7 л, максимална мощност 135 к.с. и максимален въртящ момент 217 Нм.

И докато традиционните модели на УАЗ са считани за „корави“ рустикални офроуд машини, Hunter Expedition носи „хомеопатична“ доза лукс. Така например предните седалки са оборудвани с подгряване, а издръжливата на намокряне текстилна тапицерия е решена с фини бели шевове. Съществена промяна е направена в задната част – там няма класическа пета врата на панти, отваряща се странично, а падащ борд като при пикап – за по-лесно товарене. И да не забравим най-важното – таблото е оранжево! Oh those Russians….

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ