Twingo V8 за 140 000 лева!

Идеята на тунинг проекта не е била колата да бъде нито бърза, нито динамична – а просто атрактивна. С поставянето на „осмак” в Renault Twingo Лудовик Лазарет определено е постигнал целта си!

1407
2017

Renault Twingo има имидж на женска кола, с която дамите най-често ходят до супермаркета. В първото поколение на модела никой не обръща внимание на динамиката – а по-скоро на миловидните „очички”, които печелят сърцата на нежния пол. Именно затова тунинг Лудовик Лазарет решава да се спре именно на този модел за шантав проект. Француизнът със собствено тунинг студио успява да реализира нещо, за което много хора само си мечтаят – а именно: Twingo с мощен V8! Първата работа на мъжа е да демонтира „шевната машина” от двигателния отсек на малкия автомобил и да изгради специална рама, на която агрегатът с осем гърла от Range Rover да застане. 3,5 л работен обем и 182 к.с. се справят по невероятен начин с каросерия, тежаща смешните 950 кг – и затова по мотора не са правени подобрения. За предаването на мощността към задните (!) колела се грижи 5-степенна ръчна трансмисия.

Twingo, вдъхновено от Clio V6

По всичко личи, че за вдъхновение на проекта е послужило Clio V6, гордост на Renault Sport – тази мисъл определено ще ви дойде, когато видите „раздувките” по каросерията. Набъбналите калници са подобаващо „запълнени”: отпред гумите са с дебелина 230 мм, отзад – с 320, всички „обути” на 18-цолови джанти. Зад колелата се крият големи спирачки на Brembo и изцяло ново спортно окачване. Каросерията, която сякаш излиза от комикс, е решена в сив мат. Таблото е останало серийното, но седалките вече са спортни „корита”. Е, има някои други промени – като спортен волан без еърбег и дигитален скоростомер, предназначен за моторспорта. За съжаление домакините ще останат разочаровани – тъй като в това Twingo на стойност 140 000 лева вече няма място за покупки – както и за определението „женска кола”.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин