Triumph Rocket се завръща с легендарния 2,3-литров двигател


7
февр.
2019

Британският производител на мотоциклети Triumph обяви завръщането на един от легендарните си модели, разработен от подразделението TFC (Triumph Factory Custom). Това е уникалният Rocket, в който работи мотоциклетен двигател с най-голям работен обем серийно производство.

Стандартите, които следват концептуалните модели, разработени от TFC, са съсредоточени върху увеличаване на мощността, представяне на предстоящата дизайнерска линия и развитие на последните технологии за внедряване в серийните мотоциклети.

Официалната премиера на новия Triumph Concept Rocket TFC ще се състои в началото на май, като моделът ще бъде произведен в лимитирана серия от 750 броя. Тогава ще бъдат обявени и пълните технически характеристики на мотоциклета.

Предишната генерация Rocket III бе представена през 2014 година като наследник на Triumph Trident от 60-те години на миналия век. Както преди 15 години при първото му представяне, така и днес редовият трицилиндров двигател с 2,3 литра работен обем с по четири клапана и две свещи на цилиндър отново бе най-големият в серийно производство и мощност от 148 к.с. Също както размерът на двигателя, така и бруталният му въртящ момент от 221 Нм още при 2750 оборота, предаван с карданен вал, бе нечуван за мотоциклет.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >