Triumph Bonneville Speedmaster: модерният британски класик


30
ное.
2017

Последният член на семейството британски модерни класики на Triumph се казва Bonneville Speedmaster. Той носи в себе си гените от суровата мощност на Bonneville, носталгията към бобър мотоциклетите от миналото и най-доброто от модерните технологии, комфорт, сигурност и надеждност.

В последното творение на Triumph бие мощно 1200-кубиково двуцилиндрово сърце с водно охлаждане, 8 клапана, 270-градусов вал и инжекционна горивна система. Двигателят развива 77 к.с. при 6100 об/мин и 106 Нм при 4000 об/мин. Интересното е, че въртящият момент е увеличен с 10% при 4500 об/мин в сравнение дори с Bonneville T120.

Двигателят може да работи в два режима – Road за сух асфалт, и Rain при дъжд и мокри условия. Един бутон управлява круиз контрола, ABS системата е от последно поколение, системата за стабилност може да бъде изключвана и е добавен имобилайзер против кражба.

Управлението и стабилността са поверени на Brembo предна спирачна система и Nissin заден спирачен апарат, работещи с ABS системата. Скритото задно окачване подобрява комфорта и стабилността, като запазва класическата линия на Bonneville. Тя се подчертава от формата на 12-литровия резервоар, предния фар с интегрирани LED светлини и двойната изпускателна система с класически дизайн.

Новият Bonneville Speedmaster може лесно да бъде превърнат от нешлифован диамант в продължение на самия вас с конфигурирането на над 130 разработени за него аксесоари. Може да бъде избирано и между два основни пакета. Първият е „Highway kit“, който е подходящ за дълги магистрални преходи и предлага челно стъкло, допълнително удобство на седалката и още допълнителни аксесоари за подобряване на комфорта. Вторият е „Maverick kit“, който е олекотен за улична употреба с единична седалка и само най-важното за по-автентично изживяване.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >