Triumph показа новия Tiger 1200


22
ное.
2017

Без никакво съмнение новият Tiger 1200 е еволюцията, която всички чакаха в постоянно растящото семейство на Triumph. Легендарната британска компания, която от тази година присъства официално и на българския пазар, представи новия си модел по време на международното мотоциклетно изложение в Милано Eicma 2017.

Tiger 1200 е най-високотехнологичният и фокусиран в представянето модел в история на Triumph както при най-тежки условия извън пътя с XC версията, така и за асфалтови приключения при XR. „Трипъл“ двигателят е значително обновен за повече въртящ момент от 122 Нм, по-ниско в оборотния диапазон. Работният обем на трицилиндровия двигател е 1215 куб.см, а мощността му от 141 к.с. се достига при 9350 об/мин. След подобренията средният разход на модела е сведен до 5,2 литра на 100 км. Шестстепенната скоростна кутия предава въртящия момент към задното колело чрез кардан.

Създадена е нова изпускателна система от неръждаема стомана за още по-дълбок и отличителен звук от трицилиндровия редови двигател с водно охлаждане с инжекционна система за впръскване на горивото. За усъвършенстване на управлението са подобрени над 100 компонента от мотоциклета. Едно от основните – теглото на Tiger 1200, е намалено с до 11 кг в сравнение с миналото поколение – до 248 кг. Резервоарът побира 20 литра.

Към тези подобрения е добавен и нов режим Off-Road Pro за пресечен терен към системата за бързо превключване на предавките Shift-Assist. Сигурността е подобрена от системата за адаптивно осветяване в завой, като допълнение всички светлини са LED.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин