Triton Model H: този електромобил звучи като мечта


23
апр.
2020

Американската фирма Triton изглежда е намерила Светия Граал сред SUV-овете. Model H би трябвало направо да отнесе конкуренцията.

Производителят на соларни батерии Triton Solar прави крачка към електрическата мобилност с Triton-EV. С Model H (поне от това, което съществува като технически данни на хартия) конкуренцията направо трябва да бъде отнесена. Особено впечатляващ момент на 8-местния модел е пробегът му: според фирмата електрическият SUV може да измине 1 120 километра с едно единствено зареждане на батерията. Не е известно, колко време трае зареждането.

Електрическият SUV е като мечта за всеки клиент: Triton-EV разполага с четири електромотора – по един на всяко колело. Общата мощност на електромобила в 1500 к.с., като за спринта от 0 до 100 км/ч са необходими 3 секунди. На уебсайта на производителя можете да направите резервация за модела с авансово плащане на 9200 лв. След това са ви необходими още 248 000 лв. за задължаваща поръчка. Нашият съвет е все пак да не бързате толкова с поръчката – с изключение на обещаващите данни, цялата работа не изглежда много надеждна, тъй като самите снимки са фотомонтажи.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >