/ Toyota Yaris 1.0 VVT-i: здрав като чук и на добра цена

Toyota Yaris 1.0 VVT-i: здрав като чук и на добра цена

От пролетта на 1999 г. Toyota атакува силно конкурентния пазар на малки автомобили в Европа с Yaris, наследника на Toyota Starlet. Между другото, името на модела е измислено от агенция в Дюселдорф и не носи никакво специално значение.

След пускането си на пазара третото поколение Yaris претърпя два фейслифта – като последният беше през 2017 г. Тогава Yaris порасна на дължина – от 3,89 на 3,95 метра. Екстериорният дизайн стана по-строг и по-агресивен.

Най-важната промяна в предната част стана Х-образното лице на марката, което замени далеч по-скромните хромирани лайстни. Радиаторната решетка, която визуално стига до долната част на бронята и е с плетка тип „пчелна пита“, както и подписът на LED дневните светлини, фаровете за мъгла и предната броня също бяха преработени заедно при рестилизацията.

От първи собственик

Именно екземпляр след фейслифта е Toyota Yaris 1.0 VVT-i с пет врати, предлагана от автокъща в германския град Таубербишофсхайм, разположен в североизточната част на федерална провинция Баден-Вюртемберг. В автомобила никога не е пушено, първата му регистрация е от октомври 2020 г., имал е само един предишен собственик и е само на 6700 километра.

Багажникът (630 x 1004 мм) на Yaris 1.0 е с товарен обем 0,286 м³.

1-литровият двигател (998 cм³) на този Yaris разполага с мощност от 53 кВт (72 к.с.), комбиниран е с 5-степенна механична скоростна кутия и отговаря на нормата за вредни емисии Eврo 6. Обявената цена е 14 900 евро (ок. 29 800 лева).

Богато оборудване

Освен това тази Toyota Yaris 1.0 VVT-i има богато оборудване. То включва електрически регулируеми странични огледала, преден централен подлакътник, адаптивен круиз контрол с ограничител на скоростта, Bluetooth хендсфри, асистент за дългите светлини, предупреждение за напускане на лентата и функция за автоматично спиране, тонирани стъкла, алуминиеви джанти, рейки на покрива и др.

Обявената за продан Toyota Yaris 1.0 VVT-i е решена в син металик. Интериорът, в т.ч. и текстилните седалки, са черни.

Мултифункционалният волан е част от допълнителното оборудване на обявената за продажба Toyota Yaris 1.0 VVT-i.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин