Toyota Yaris: хибрид с потенциал за бестселър

1610
2019

Четвъртото поколение на малкия автомобил на японците изглежда доста шик: дизайнът прави впечатление на по-зрял, отпред доминира внушителна радиаторна решетка, а отзад черна лайстна подчертава задните светлина на широчина.

Сега малкият модел не само изглежда по-голям, но действително е станал по-широк – с цели 5 см в сравнение с предшественика. Това осигурява повече място във вътрешното пространство и същевременно позволява по-широка следа – това е добре за управляемостта. По-дългото междуосие пък осигурява по-добър комфорт. Японците са облагородили и вътрешното пространство – тапицериите са по-висококачествени (поне във високите нива на оборудване).

Арматурното табло се е сбогувало с твърдата пластмаса на предшественика и сега е с меки тапицерии. Седалките правят превъзходно впечатление за този клас, по-големи са и са достатъчно стегнато тапицирани. С многото си бутони воланът изглежда малко претрупан, но иначе е удобен.

Нов в Yaris е комбинираният уред TFT – няма обаче изцяло дигитален кокпит. Стигаме и до обещаното порастване на вътрешното пространство – предлаганото място е типично за класа и затова на седящите отзад с ръст над 1,80 метра ще им е тясно. Е, все пак в града, където е територията на Yaris, няма да имате проблеми.

За пазарния старт в средата на 2020 ще има ново хибридно задвижване. 1,5-литровият 3-цилиндров мотор няма да има много работа в градски условия, тъй като там Yaris ще се движи електрически.

Като цяло Toyota запазва силните страни на Yaris: високо качество и екологичен хибрид. Освен това добавя вълнуващ дизайн и най-после повече място. Да се обзаложим ли, че ще стане пазарен хит?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин