Toyota Yaris: хибрид с потенциал за бестселър


16
окт.
2019

Четвъртото поколение на малкия автомобил на японците изглежда доста шик: дизайнът прави впечатление на по-зрял, отпред доминира внушителна радиаторна решетка, а отзад черна лайстна подчертава задните светлина на широчина.

Сега малкият модел не само изглежда по-голям, но действително е станал по-широк – с цели 5 см в сравнение с предшественика. Това осигурява повече място във вътрешното пространство и същевременно позволява по-широка следа – това е добре за управляемостта. По-дългото междуосие пък осигурява по-добър комфорт. Японците са облагородили и вътрешното пространство – тапицериите са по-висококачествени (поне във високите нива на оборудване).

Арматурното табло се е сбогувало с твърдата пластмаса на предшественика и сега е с меки тапицерии. Седалките правят превъзходно впечатление за този клас, по-големи са и са достатъчно стегнато тапицирани. С многото си бутони воланът изглежда малко претрупан, но иначе е удобен.

Нов в Yaris е комбинираният уред TFT – няма обаче изцяло дигитален кокпит. Стигаме и до обещаното порастване на вътрешното пространство – предлаганото място е типично за класа и затова на седящите отзад с ръст над 1,80 метра ще им е тясно. Е, все пак в града, където е територията на Yaris, няма да имате проблеми.

За пазарния старт в средата на 2020 ще има ново хибридно задвижване. 1,5-литровият 3-цилиндров мотор няма да има много работа в градски условия, тъй като там Yaris ще се движи електрически.

Като цяло Toyota запазва силните страни на Yaris: високо качество и екологичен хибрид. Освен това добавя вълнуващ дизайн и най-после повече място. Да се обзаложим ли, че ще стане пазарен хит?

Още по темата

Card image cap
Mercedes Benz Tourismo RHD: 49-местен с 456 к.с.

4
юли
2017

Mercedes модернизира своя пътнически автобус: с новите асистенти Tourismo RHD може да се движи отчасти автономно

Card image cap
Lego-Porsche за 600 лева (ВИДЕО)

26
апр.
2016

Един от „най-горещите“ автомобили по европейските пътища вече има своя версия от Lego Technik. Играчката Porsche GT3 RS ще се хареса на технократите

Card image cap
Първа скица на GLC Coupe

21
мар.
2016

С GLC Coupe в края на 2016 г. Mercedes ще представи малкия брат на GLE Coupé. Ето я и първата разпространена скица на новия модел

Card image cap

В последния брой:

Архив >