Toyota Yaris: хибрид с потенциал за бестселър


3
ян.
2020

Четвъртото поколение на малкия автомобил на японците изглежда доста шик: дизайнът прави впечатление на по-зрял, отпред доминира внушителна радиаторна решетка, а отзад черна лайстна подчертава задните светлини на широчина.

Сега малкият модел не само изглежда по-голям, но действително е станал по-широк – с цели 5 см в сравнение с предшественика. Това осигурява повече място във вътрешното пространство и същевременно позволява по-широка следа – това е добре за управляемостта. По-дългото междуосие пък осигурява по-добър комфорт. Японците са облагородили и вътрешното пространство – тапицериите са по-висококачествени – поне във високите нива на оборудване.

Малък автомобил? Меки пластмаси, голям тъчскрийн – дори и компактните модели не предлагат толкова добро оборудване

Арматурното табло се е сбогувало с твърдата пластмаса на предшественика и сега е с меки тапицерии. Седалките правят превъзходно впечатление за този клас, по-големи са и са достатъчно стегнато тапицирани. С многото си бутони воланът изглежда леко претрупан, но иначе е удобен. Нов в Yaris е комбинираният уред TFT – няма обаче изцяло дигитален кокпит.

Toyota преоткрива дизайна: красива задница с черна светлинна ивица

Предлаганото място е типично за класа и затова на седящите отзад с ръст над 1,80 метра ще им е тясно. Е, все пак в града, където е територията на Yaris, няма да имате проблеми. За пазарния старт в средата на 2020 ще има ново хибридно задвижване. 1,5-литровият 3-цилиндров мотор няма да има много работа в градски условия, тъй като там Yaris ще се движи електрически.

Не е великан: вътре е малко по-широко и определено уютно

ИЗВОД

Като цяло Toyota запазва силните страни на Yaris: високо качество и екологичен хибрид. Освен това добавя вълнуващ дизайн и най-после повече място. Да се обзаложим ли, че ще стане пазарен хит?

Рядко срещано при мъниците: за пазарния си старт Yaris ще се появи с хибридна система с нов 3-цилиндров мотор

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >