/ Toyota Yaris на стероиди!

Toyota Yaris на стероиди!

Тунинг-специалисти дадоха брутални стойности на мощността на Toyota GR Yaris: благодарение на своите 740 к.с. малкият „японец” може да се мери със суперспортистите!

740,9 к.с. са изтръгнали тунинг-специалистите от Powertune Australia от Toyota GR Yaris.

Със собствено тегло от 1280 кг дори и нормалната версия с 261 к.с. не  немощен по отношение на мощност и пърформънс. За феновете на тунинга това не е достатъчно: преди две години хората от Powertune се заемат с Yaris и му дават 500 к.с. – с това влизат на територията на Porsche 911 GT3.

Това обаче се оказва недостатъчно за момчетата от ниската земя и те се прицелват в мощността на McLaren 750S. И действително последното им постижение е 740 к.с. в този Yaris: за целта всичко е преработено, най-вече 1,6-литровият мотор, поставена е турбина  Garrett-G30-770, както и ауспухова уредба Akrapovic. Прибавяме и интеркуулер и изпускателен колектор, както и ново устройство за управление на Motec.

Все пак оригиналният колянов вал, цилиндрите и мотовилките са запазени. Естествено преработена е и трансмисията: вместо 6-степенната механична скоростна кутия сега в автомобила има секвенциална X-Shift-предавателна кутия с допълнително монтиран съединител.

Този GR Yaris е собственост на познато лице в Австралия: Питър Фридман е притежател на фирма за микрофони в Сидни, специализирана в областта на аксесоарите за фотоапарати.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин