TOYOTA YARIS БЕ ОБЯВЕН ЗА ЕВРОПЕЙСКИ АВТОМОБИЛ НА 2021 ГОДИНА


2
мар.
2021

Новият Toyota Yaris бе обявен за Европейски автомобил на 2021 година.

Четвъртото поколение Yaris бе отличено от журито на конкурса, съставено от 59 автомобилни журналисти от цяла Европа и получи наградата двадесет и една години след като иновативната първа генерация на модела бе обявена за Европейски автомобил на 2000 година – първото такава престижна награда за марката Toyota. Оттогава Yaris неизменно получава признание от страна на журито на „Автомобил на годината“, присъствайки сред финалистите с всяко следващо поколение на модела.

Членовете на журито оцениха високо хибридната технология на Yaris, отбелязвайки предимствата на плавното задвижване, ниските нива на емисиите и достъпната цена – фактори, които дават ясен отговор на въпроса защо повече от 80% от клиентите на Yaris избират хибридното задвижване. Yaris получи високо признание от специалистите и за своя дизайн, динамични характеристики и водеща в класа безопасност.

Освен това журито на конкурса за избор на Европейски автомобил на годината подчерта успеха на Toyota във възраждането на потребителския интерес в Европа към спортните хечбек модели в лицето на новия GR Yaris.

Наградата „Европейски автомобил на 2021 година“ идва само няколко дни след обявяването на данните за продажбите, според които новият Yaris за първи път е най-продаваният автомобил в Европа – повече от ясен знак, че мнението на европейските потребители съвпада напълно с високата оценка на журито на конкурса „Автомобил на годината“!

Мат Харисън, Изпълнителен вицепрезидент на Toyota Motor Europe, сподели: „Това е голяма чест за Toyota и аз бих искал да отправя специални благодарности на членовете на журито за проявеното от тях внимание и високото признание, което получихме. Бих искал също да използвам възможността да изтъкна вдъхновението, отдадеността и изключителната компетентност, която проявиха нашите колеги от развойните екипи в Европа и Япония. Това е най-добрият Yaris в историята на марката и автомобил, който превърна в реалност замисъла на Акио Тойода, предизвиквайки щастливи усмивки по лицата на нашите клиенти. „

Компанията Toyota е получавала три пъти наградата „Европейски автомобил на годината” – Yaris спечели конкурса за първи път през 2000 година, Prius бе отличен с най-високото отличие през 2005 година и сега, през 2021 година Yaris отново вдига високо трофея.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин