Toyota Tundra с пакет TRD и повече мощност

0211
2023

С опционалния пакет пикапът разполага с 475 к.с. Преработката ще бъде показана на SEMA Show 2023 

Изложението SEMA Show 2023 е пълно със специални автомобили и прототипи, които човек не може да си купи. Освен, ако не си купите части и аксесоари и сами преработите автомобила си. Toyota представя пикап, който може да се купи директно от производителя: Tundra 2024, оборудван с опционалния пакет TRD Performance.

Какво получавате за сумата от 3 400 щатски долара? Toyota ви дава специален плакет TRD, шикозен накрайник на ауспуховата тръба и 32 допълнителни „кончета” под предния капак. Увеличената мощност е постигната механично посредством подобрение на всмукателната система и нова ауспухова уредба. Така се осигурява по-добър приток на въздух. Нов тунинг на двигателя оптимизира промените допълнително, макар че за целта трябва да се използва премиум гориво. От Toyota са оптимизирали и дроселовата клапа, за да придадат „усещане за спорт и мощ“.

Резултатът е 475 к.с. от серийния 3,4-литров i-Force-двигател с битурбо пълнене. Максималният въртящ момент от 649 Нм остава същия, но е на разположение по-рано с 400 об/мин.

Подобрената с TRD-пакет Tundra няма да е единственият пикап на щанда на Toyota на SEMA. Вече споменатият X-Runner Concept разполага със същия двигател под по-малкия си преден капак и е едни наточен уличен пикап с впечатляваща мощност.  За съжаления моделът няма да се продава. Или поне все още. Тъй като, ако производителят види, че има известно търсене, след няколко години би могъл да пусне X-Runner на пазара.

Няма да ви се наложи да чакате Tundra с по-голяма мощност. TRD Performance Package ще се предлага от началото на следващата година. Естествено не и в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин