AUTO BILD България / Toyota Supra с ретро дизайн

Toyota Supra с ретро дизайн


11
февр.
2019

Новата Toyota Supra определено не изглежда ретро – въпреки че голяма част от JDM-феновете биха се радвали, ако в дизайна на модела бяха вложени повече елементи от предшествениците. И по-конкретно – от Supra Mk IV, позната предимно от първата част на култовата поредица „Бързи и яростни“. Ето защо дизайнерът Джулио Партизани създава проект за новия модел с визията на легендата JZA80, произвеждана в периода 1993-2002 г.

Работата по виртуалния 3D-модел отнема на дизайнера цели три години. Като цяло, Партизани е запазил основната линия на четвъртото поколение, но е направил формите по-остри, отколкото при заоблената Toyota от 90-те години. В комбинация със силно наклоненото предно стъкло е създаден типичен за японски „спортист“ силует. Задницата е къса и там откриваме порядъчен спойлер – отново в стила на 90-те. Стоповете също следват визията като при JZA80, но вече разчитат на LED-техника. Надолу се натъкваме на ауспухова система с две тръби, както и на „могъщ“ дифузьор. Ако рендерите бъдат приети добре, Джулио Партизани би се радвал клиент да поръча направата на колата – макар и в една-единствена бройка.

Още по темата

Card image cap
70 хил. лева за Mondeo Vignale

22
ян.
2016

„Пипнатата” версия на флагмана в гамата на Ford вече се предлага официално на българския пазар

Card image cap
Увеличен пробег за BMW i3

22
ян.
2016

Oт втората половина на 2016 г. BMW i3 ще изминава повече километри с едно зареждане на батерията

Card image cap
Откраднаха рядко Porsche 930 Turbo S. Има само 10 такива!

3
ное.
2016

Собствениците дават награда от 30 000 евро за достоверна информация

Card image cap
Hummer-ът на Тупак продаден на аукцион

25
май
2016

Последният автомобил на Тупак Шакур – Hummer H1, наскоро беше продаден на аукцион на цена, три пъти по-висока от очакваната

Card image cap

В последния брой:

Архив >