Toyota Supra получава двигателя на BMW M3?

1707
2020

Дали в Toyota работят върху Supra с мотор на BMW M3? Според информацията в японското списание Best Car този въпрос е съвсем резонен. В близки до японския производител експертни кръгове се говори, че в момента компанията подготвя специална версия на спортния автомобил, наречена Supra GRMN. А според слуховете най-хубавото е, че бъдещата версия на Supra би могла да бъде оборудвана с мотора S 58 на „баварците“. 3-литровият „шестак“ в бъдеще ще задвижва BMW M3 седан и M4 Coupe/Cabrio. В момента машината работи под капаците на Performance SUV-овете X3 M и Х4 М – при които генерира 510 к.с. и 610 Нм. За топ Supra-та подобни показатели изглеждат съвсем реалистично.

Трансмисия с два съединителя за най-мощната Supra

Ако Toyota действително пусне на пазара Supra във версията GRMN с агрегата S 58, е възможно 8-степенният автоматик с хидротрансформатор да бъде заменен със 7-степенна скоростна кутия с два съединителя. По този начин японците ще могат да се разграничат от BMW – защото и двете „бегачки“ от Мюнхен ще разполагат с 8-степенен автоматик. За Supra не се предвижда 4х4 – мощността ще бъде предавана само към задните колела.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ TOYOTA SUPRA В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Toyota Supra се произвежда от Magna в Грац (Австрия) и е плод на сътрудничеството между BMW и Toyota, като се явява аналог на BMW Z4. Ето защо има логика в предположението, че в бъдеще японците ще използват техника на „М-ка“. Все още обаче не се знае дали BMW ще пусне ново издание на Z4 M. Supra с повишена мощност би била приета добре от почитателите на марката. Или поне сред малка част от тях – затова и се очаква лимитираната серия да бъде ограничена само до 200 бройки.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин