Toyota oбявена за „най-зеления автомобилен производител“


18
дек.
2017

Newsweek  за пореден път определи Toyota за една от най-зелените компании в света, попадаща в топ 5% в света и обявена за „Най-добрa в индустрията на глобално ниво“ в категорията Aвтомобили. Toyota бе класирана на 16-o място сред 500-те най-зелени компании в света и номер 1 в категория Aвтомобили.

Наградата се дава на Toyota като признание за постиженията й в областта на устойчивото развитие за екологичните автомобили с хибридно и водородно задвижване и поставя най-големия авто-производител в света пред уважавани компании като Apple, Starbucks и Nike. Резултатът за тази година подобрява предишното представяне на Toyota в класацията, отразявайки непрекъснатия ангажимент на компанията към устойчиви инициативи.

„Околната среда е в основата на всичко, което правим в Toyota от самото начало“, каза д-р Йохан ван Зил, президент и главен изпълнителен директор на Toyota Motor Europe. „Стартирането на нашето Environmental Challenge 2050 през 2015 г. определи ключовите области, в които намаляваме въздействието си върху околната среда през целия жизнен цикъл на нашите продукти. Това признание от „Нюзуик“ доказва, че устойчивата стратегия, която приехме в Тойота, носи дивиденти „.

Ежегодната класация Newsweek Green Rankings оценява най-големите публично търгувани компании в света, като използва осем показателя за измерване на екологичните показатели. Newsweek, в партньорство с Corporate Knights и HIP Investor, оценява компаниите в отделните индустрии спрямо техните конкуренти по различни показатели, включително енергийните, водните и отпадъчните нива.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин