Новини » Toyota oбнови най-големия си хибриден SUV

Toyota oбнови най-големия си хибриден SUV

0507
2022

Highlander, най-големият хибриден електрически SUV на Toyota, освежава външния си вид и добавя нови технологии за по-свързано и персонализирано потребителско изживяване за моделната година 2023. Highlander, който направи своя дебют в Западна Европа през 2021 г., осигурява финес с гъвкав седемместен интериор и интелигентно задвижване на четирите колела (AWD-i). Новото за 2023 г. е опция за наситена боя металик Cypress Green, която подчертава отличителния стил на Highlander и го кара да се откроява на пътя.

Highlander е най-новият модел, който използва новата мултимедийна система Toyota Smart Connect. 12,3-инчов сензорен дисплей с висока разделителна способност и добавена функционалност, включително облачна навигация с информация в реално време за пътни събития и вграден гласов агент. Облачната навигация може да бъде достъпна без да се налага да свързвате смартфон и без допълнителни разходи за данни; новият Highlander се продава с включен четиригодишен абонаментен план за данни, който също така покрива системни актуализации по въздуха. По-високите нива на оборудване предлагат Toyota Smart Connect+, с допълнителна вградена навигационна система, която позволява да се планират маршрути, когато и където няма връзка с облака. Това също така осигурява 3D картографиране на града, разпознаване на пътни знаци и информация за местоположението на камерите за ограничение на скоростта.

Новите системи позволяват полезни дистанционни функции, включително заключване и отключване на вратите и управление на аварийните светлини, за да помогнат за локализирането на автомобила в натоварен паркинг. Те позволяват безжична връзка със смартфон чрез Apple CarPlay, плюс кабелна връзка за използване на системата Android Auto. Всички модели Highlander вече се предлагат с поставка за безжично зареждане, преместена в предната конзола за по-лесно използване.

Дисплеят на инструментите на водача е претърпял пълен редизайн с въвеждането на нов 12,3-инчов цифров комбиметър, който предоставя лесна за четене информация и интуитивна работа. Дисплеят създава ефекта на триизмерен дисплей с графики, които могат да се персонализират според предпочитанията на водача от четири дизайнерски теми: Casual, Smart, Tough и Sport. Highlander запазва своето хибридно електрическо задвижване с мощност 248 к.с., което с емисии от 149 г/км CO2 (в WLTP комбиниран цикъл) има най-доброто съотношение тегло/емисии в своя сегмент. Новият Highlander ще е наличен за поръчка през юли, като първите доставки ще започнат през четвъртото тримесечие на 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин