Toyota Mirai на старо – значително по-евтина

3110
2023

Второто поколение на автомобила с горивна клетка Toyota Mirai се предлага изгодно на пазара за употребявани автомобили дори и с .

Много от водачите на автомобили все още се страхуват да преминат към модели с електрическо задвижване – най-вече заради зареждането и недостатъчния пробег. Как може да функционира електрическата мобилност без тези недостатъци ни показва Toyota Mirai, която благодарение на горивната си клетка може да зарежда водород и да е независима от контакта. Предимството (почти) целият пробег е налице веднага, след като напълните с водород резервоара. Цената на Mirai като нов обаче не е малка – ако приготвите поне 132 000 лв., ще го притежавате, иначе трябва да потърсите на пазара за употребявани автомобили. От старта на модела през 2015 до края на 2022 в Германия са реализирани около 1000 екземпляра на електромобила с горивна клетка. В момента се предлагат около 47 употребявани екземпляра. Погледът ни привлече този Toyota Mirai,  предлаган от автокъща Fugel в Дрезден. „Японецът” разполага с мощност от 134 кВт. и е с първа регистрация от април 2021 г. Автомобилът изглежда чудесно на снимките и е имал само един собственик досега. Водородната Toyota е изминала само 7380 километра.

По отношение на оборудване едва ли ще има недоволни. Електрическият модел е с топ-ниво на оборудване Advanced, която днес струва поне 152 500 лв. Употребяваният автомобил се предлага с редица екстри: вентилирани седалки, панорамен стъклен покрив, матрични LED-фарове, навигационна система и 360-градусова камера.

Въпреки, че състоянието на модела не предполага толкова сериозно намаление на цената: Mirai се предлага само за 88 000 лв. – с над 60 000 лв. по-евтин от нов автомобил в момента.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин